image description

Zicht op zeebaars 292 Weer huilen met de pet op

Zicht op zeebaars 292 

Weer huilen met de pet op   

Door Joop Folkers 

Kon ik eind vorige week nog melden dat het weer effe lekker los ging tijdens onze bootsessie, afgelopen maandag was het weer een dieptrieste vertoning zeg.  

Hoewel mijn tweede worp met een Kaki BM al direct een mooie baars opleverde moesten we daarna ruim drie uur knokken voor een aanbeet!

Het maakte werkelijk niet uit op welke stek je je kunstaas “uit liet”, het leek overal wel uitgestorven! Gelukkig deelden we niet alleen in deze malaise want ook andere boten meldden slechte vangsten.

Rond een uur of vier besloten we onze sessie met nog een uurtje te verlengen in verband met het hoge water. En ja hoor, daar was dan dat bekende fluitje weer en besloten onze vrienden maar eens volop te gaan azen!

Oké, het ging over het algemeen om kleinere scholenbaarzen maar de aanbeten kwamen snoeihard binnen. Ik sloot de dag af met een dikke 60-er die mijn X-Rap niet kon laten gaan.

Na een superdril kon ik er even mee op de foto. Oeps, een heerlijke goedmaker na een dag keihard “werken”.

Op zaterdag 23 en 30 september geef ik weer een workshop vanaf de pier in Hoek van Holland. Vorig vingen we in deze periode mooie dikke zeebaarzen. De kans om zo’n grote vis te haken wordt de komende weken alleen maar groter.

Ze zijn momenteel al in een topconditie en dus super sterk. Wil ook jij het gevecht met zo’n machtige sportvis aan gaan maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken en heb je geen materiaal. Schrijf je dan in voor zo’n leerzame zeebaars workshop!

Indien nodig zorg ik voor een gratis hengelset. Kunstaas is volop gratis voorradig tijdens de cursus. Ik zorg er voor dat je binnen een tijdsbestek van vier(!) uur alle ins en outs van deze unieke visserij onder de knie hebt. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 98
Willem Moorman -
image description
Gezien bij… Bigstreamers.com + filmpje
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 350
Willem Moorman -