Zicht op Zeebaars 29: Tijd voor Vliegende Finten!



Zicht op Zeebaars 29:
Tijd voor Vliegende Finten!

Door Joop Folkers

Ik hoor je denken: Wat is dat nu weer voor een aanhef?! Het zit zo: ieder jaar neemt het aantal vliegvissers dat zich toelegt op het vangen van fint weer gestaag toe. Héél begrijpelijk, want fint is gewoon een leuke sportvis die zeker aan de vlieghengel voor het nodige spektakel zorgt. Het domein van de ‘vliegende fintvissers’ ligt op de enorme landtong die zich uitstrekt vanaf Rozenburg tot aan het Breediep.

‘Place to be’ is het gedeelte vanaf de Stormvloedkering tot aan het Breediep. Het is dan ook vooral dit stukje Waterweg waar je afhankelijk van de wind, grote aantallen vliegvissers bezig kunt zien met het uitoefenen van hun steeds populairder wordende hobby.


Prachtige sportvis, niet alleen voor kunstaasvissers.
 
Sommige vissers staan tot hun middel in het water, terwijl anderen juist weer kiezen voor het vissen vanaf een strekdam. En geloof me, de meeste strekdammen zijn zeker tijdens rustige dagen tot de laatste plaats bezet! De Waterweg is trouwens al jaren het domein van deze reuzeharing die zich hier vooral tegoed doet aan jonge zoetwatervis (windes/snoekbaarsjes) en mini-zeebliekjes.


Wanneer het weer het toelaat staan de pieren afgeladen vol.

Vooral tijdens het afgaande water is het één grote spetterende bende rond de oppervlakte. Naast fint maakt men hier ook kans op zeeforel, zeebaars, windes en zelfs een enkele verdwaalde snoekbaars behoort hier tot de mogelijkheden! Volop pret dus voor alles wat vliegvisser heet!


Superleuke sport voor vliegvissers!

Zelfs de scheepvaart houdt rekening met deze vliegvissers, want de semafoor in Hoek van Holland geeft regelmatig aan de boten door dat er vissers tot hun middel in het water staan! Kortom een snel groeiende tak van de vliegvisserij die inmiddels al heel wat liefhebbers telt.


Ze kunnen uitgroeien tot mooie formaten.

Zou je eens wat meer willen weten over het te gebruiken materiaal en kunstaas, ga dan eens kijken bij deze mannen, ik weet zeker dat ze de nodige uitleg zullen geven.

Stekelze,
Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -