image description

Kleine subwalk deed zijn werk weer

Zicht op zeebaars 282 

Kleine subwalk deed zijn werk weer 

Zeebaarsvissen is en blijft een onvoorspelbare en spectaculaire visserij! Zo is er wekenlang geen baarsje te foppen rond de oppervlakte en zo ging het de afgelopen week zo maar ineens helemaal los op echt alle stekken die we hebben bevist. Kortom wie het weet mag het zeggen.

Ook vanaf de pier in Hoek van Holland werden de afgelopen dagen dikke vissen gevangen aan onder andere de grote Subwalk. Opvallend was wel dat de meeste vissen gingen voor fel gekleurde pluggen. Oranje en fluogeel waren verreweg favoriet.


Ook aan de shad.

Soms stond je werkelijk uren te smijten voordat de eerste baars je kunstaas alleen maar even inspecteerde om vervolgens weer de diepte in te duiken. Nadat de gehele voorraad “oppervlakte geweld” meerdere keren het zoute water hadden beroerd kreeg ik van mijn maatje een plug met de mooie naam Heddon Spook.


Double Strike voor Pieter en Kaassie.

Tijdens zijn verblijf in Canada gedurende de afgelopen weken had hij een aantal van deze herrieschoppers aangeschaft omdat het hem ook wel wat leek voor vriend zeebaars. Goed gewerkt gozer want al snel bleek dat onze gestekelde vrienden er nauwelijks af konden blijven.


Een kleine verandering bleek noodzakelijk om de grotere vissen te verleiden.

Keer op keer volgden ze deze ‘ratelaar’ tot vlak aan de boot waarna ze na weer in de diepte verdwenen. Pas nadat we de snelheid en manier van vissen wat veranderd hadden konden ze er echt niet meer van af blijven.

De ene dril was nog heftiger dan de ander. Wat een geweld produceren die grote baarzen toch! Maar ook nu leerde de praktijk weer eens dat je dankzij kleine simpele veranderingen de vis dus kunt verleiden.


Ze konden niet van de oppervlaktepluggen afblijven.

Dat is zeebaarsvissen in optima forma….blijven zoeken en aanpassen!

Zoals ik net al aan gaf worden er ook vanaf de pier in Hoek van Holland bij tijd en wijle mooie dikke baarzen gevangen aan vooral de grote Subwalk. Zeker de moeite waard om eens richting Hoek te gaan. Beste kans maak je van pakweg twee uur na het lage water tot een uurtje over hoog.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip: deel 21
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 337
Willem Moorman -
image description
Kantsnoek 128
Willem Moorman -