image description

Zicht op zeebaars 277 Topdag met dikke vissen

Zicht op zeebaars 277  

Topdag met dikke vissen  

Door Joop Folkers  

Tja, zeebaars is nu eenmaal een onvoorspelbare vissoort! Zo denk je dat je werkelijk alles voor jezelf op een rijtje hebt staan als je een dag later weer eens totaal wordt afgerekend met de eerder opgedane ervaring. Dat is gewoon zeebaars ten voeten uit. 

Geen theoretisch gelul maar iedere dag weer een nieuw brok praktijk waar je je wel degelijk aan aan moet passen althans als je een kansje wil maken om ooit eens zo’n ouderwetse dikke knuppel te kunnen haken. 

Ze zijn slim en schuw maar er zijn van die momenten dat het gewoon mogelijk is. Dat bleek ook afgelopen woensdag maar weer eens. 


Boem!

Dikke boemen, lange onvoorspelbare runs en natuurlijk fantastische resultaten. Baarzen tot 84 centimeter zijn tenslotte geen sinecure meer. Daar moet je voor knokken en blijven zoeken. Kunstaas uitproberen en soms weer eens ff zo’n oude gebonden jigkop uit de doos toveren. 


Heerlijk genieten.

Juist dat oeroude (35 jaar) kunstaasje bleek ook nu weer eens de killer van de dag. Terwijl Peter en ik onze Black Minnows en Gutsbait shads (Spro) over de hotspots bleven voeren koos maatje Jan voor de oude (onovertroffen) gebonden jigtwister combi.  


Gebonden jigkop was killing.

Een goede keus zo bleek al snel want waar ons kunstaasje in alle opzichten faalde wist Jan de ene na de andere aanbeet te scoren. Uiteraard duurde dit spelletje niet lang en schakelde ook Peter over op de roemruchte combi en bleef succes niet lang uit. 


Dikker tachtigers.

Uiteraard ging ook ik over op deze scheerkwast en kreeg ik waarachtig direct mijn aanbeten. Zo zie je maar dat het belangrijk is dat je regelmatig van kunstaas verandert. 

Belangrijke discipline is dat je je kunstaas op zo’n natuurlijk mogelijke manier weet aan te bieden waarbij je met je top je lijn blijft volgen en dus een goed contact blijft met je kunstaas. 


Hoppa aann de geboden jigkop.

Dit soort facetten en andere belangrijke dingen leer ik je allemaal tijdens mijn interessante, leerzame workshops waarbij ik je kan garanderen dat ook jij binnen een tijdsbestek van vijf uur een volleerd zeebaarsvisser bent en je langs de gehele kust terecht kunt met je opgedane kennis. 

Ben je geïnteresseerd kijk dan voor meer info even op www.zeebaarsworkshops.net of stuur effe een mailtje naar joopvis@caiway.nl  Ik organiseer ook cursussen voor bedrijven, vrijgezellenfeesten etc. Tot snel aan de waterkant!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op Zeebaars 318
Willem Moorman -