image description

Zicht op zeebaars 276 Moeilijke periode

Zicht op zeebaars 276 

Moeilijke periode 

Ieder jaar heb je van die periodes dat je keihard moet werken om een aanbeet af te dwingen. Dat geldt dan veelal voor zowel de boot- als kantvisserij. Waarschijnlijk heeft het momenteel iets te maken met het enorme aasaanbod in de havens en kanalen.

De binnenlopende schepen worden in het kielzog gevolgd door vele honderden meeuwen die zich eenvoudig tegoed doen aan het speldaas dat door het toedoen van het schroefwater aan de oppervlakte verschijnt. Kortom, een rijk gedekte tafel voor zowel vriend zeebaars als onze gevederde vrienden.


De Subwalk is momenteel weer populair.

Ook heeft de maanstand wel degelijk een behoorlijke invloed op de vangsten. Momenteel hebben we te maken met een springtij waardoor er redelijk veel water naar binnen komt tijdens de vloed. Na het springtij gaat er iedere dag weer een aantal centimeters per tij af en hebben we halverwege volgende week weer te maken met het zogeheten ‘dode’ tij.

Persoonlijk vis ik het liefst van het springtij richting doodtij. Zeker voor de plugvisserij ideaal omdat de getijdestroom in die periode minder is.


Ineens een aantal dikke vissen.

Maar ondanks alles wisten we tijdens een avondsessie gisteravond weer een aantal mooie baarzen te vangen aan zowel de plug als de shad!


Zowel aan de shad als aan de plug.

Zaterdag heb ik weer een zeebaarsworkshop vanaf de pier in de Hoek. Laten we hopen dat het meezit en we weer een aantal mooie vissen kunnen drillen.

Ik heb voor zowel zaterdag 17 als 24 juni nog enkele plaatsen vrij. Dus zin om eens aan te schuiven tijdens zo’n gezellige workshop stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl of kijk even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net  

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op Zeebaars 318
Willem Moorman -