image description

Zicht op zeebaars 274 Overal wordt zeebaars gevangen

Zicht op zeebaars 274 

Overal wordt zeebaars gevangen 

Door Joop Folkers

Het viel tijdens mijn laatste twee workshops niet echt mee om een aanbeet af te dwingen! De vis was er wel maar reageerde nauwelijks op ons kunstaas.

Tijdens de aanvang van de schemer werden er vanaf de pier best mooie zeebaarzen gevangen aan zowel de lepel als de oppervlakte plug.


Workshop met een aantal enthousiaste Belgische vissers. het resultaat was niet om over naar huis te schrijven met slechts één baars en een aantal missers.

Tijdens onze eerste boottrip van dit jaar werden onze pluggen tot aan de boot voortdurend gevolgd door één of meerdere zeebaarzen die vlak bij de boot om vervolgens weer in de diepte te verdwijnen!


Europoort blijft boeien.

Maar gelukkig was het zo nu en dan wel raak en vingen we mooie dikke vissen aan onder andere de diepduikende X-Raps. De zeewatertemperatuur is lekker omhoog geschoten en tikte maandagochtend bijna de 18 graden aan!

Zo links en rechts kom je af en toe een schooltje jagende baars rond de oppervlakte tegen. Meestal gaat het om scholenbaarsjes die zich tegoed doen aan de enorme massa’s speldaas die de kanalen en de havens momenteel bevolken!


Boem!

Tijdens het onthaken spugen de baarzen dan ook regelmatig enorme 'ballen' van dit speldaas uit.  


En meer actie...


Gisteren ging het ineens effe los aan de oppervlakte!

De workshops worden druk bezocht en er zijn de afgelopen weken al heel wat enthousiaste zeebaarsvissers bijgekomen die tijdens de workshop of daarna hun eerste vis hebben weten te vangen.

Vanaf zaterdag 24 juni heb ik weer enkele plaatsen vrij tijdens mijn workshop! Dus mocht ook jij kans willen maken om de eerste zeebaars van je leven te vangen volg dan zo’n gezellige leerzame cursus en meld je aan. Alle info omtrent de workshops kun je vinden op www.zeebaarsworkshops.net of je kunt me even mailen joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -