image description

Zicht op zeebaars 270 Goede visserij tijdens eerste workshop

Zicht op zeebaars 270 

Goede visserij tijdens eerste workshop 

Door Joop Folkers 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Om precies 07:00 uur vertrokken we richting de pier voor de eerste zeebaarsworkshop. Het weer was fantastisch en de deelnemers hadden er na een lange reis echt zin in. Niemand had ooit met kunstaas op zeebaars gevist.

Juist deze manier van vissen wordt steeds populairder omdat, in tegenstelling tot de dobbervisserij, de aanbeet met kunstaas rechtstreeks wordt geregistreerd waardoor die vaak snoeiharde dreun direct op je hengeltop doorkomt. Een ultieme manier van vissen dus.


Kaassie ving zijn eerste baars...

Sinds de invoer van de dyneema lijnen is deze manier van vissen nog veel spannender geworden omdat deze rekloze lijnen werkelijk ieder ‘tikkie’ feilloos registreren.


...aan de Gutsbait shad.

Na een korte wandeling met een lekker enthousiast stel mannen was het tijd voor mijn korte uitleg. Daarna gingen ze zelf aan de slag om hun eerste aanbeet af te dwingen.

Het enige minpuntje was dat de felle getijdestroom de visserij gedurende een uurtje lelijk bemoeilijkte. Maar ja ook dat hoort erbij toch?

Ik ben er van overtuigd dat ook de invloed van het 350 meter breder gemaakte Breediep oftewel ‘Muizengaatje’ van grote invloed is tijdens het afgaande water.

Toch wisten een aantal deelnemers hun eerste zeebaars te vangen. Hans wist niet wat hem overkwam toen zijn kleine shadje vlak onder de kant werd gegrepen door een mooie dikke zeebaars!


Een trotse Hans met...

Deze harde aanbeet werd direct gevolgd door een snelle lange run. Na een spectaculaire dril wist Hans zijn eerste zeebaars te landen. Het meetlint stopte bij 57 centimeter. Hoe bedoel je een droomvis!


...zijn allereerste zeebaars ooit.

De rest van de baarzen waren op een enkele uitzondering na allemaal zo rond de 40 centimeter lang.

Aan het eind van deze weer leuke en vooral stond de teller op negen zeebaarzen en een aantal missers. Niet verkeerd als je weet dat 80% van de mannen nog nooit een zeebaarshengel in hun handen hadden gehad.


Zelf nog een uurtje gevist, zeven stuks.

Wil ook jij kans maken om je eerste zeebaars te vangen stuur dan effe een mailtje naar dan regel ik de rest!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 83
Willem Moorman -
image description
Gezien bijā€¦Bigstreamers.com
Willem Moorman -