image description

Zicht op zeebaars 268 Het wil maar niet met die temperatuur

Zicht op zeebaars 268  

Het wil maar niet met die temperatuur  

Door Joop Folkers  

Het duurt werkelijk extreem lang voordat de (zee)watertemperatuur eindelijk eens die 12 graadjes aantikt zeg! De watertemperatuur van de Waterweg loopt wel geleidelijk naar de 12 graden maar de temperatuur van het zeewater blijft met zijn 10 graadjes nog steeds aan de lage kant. 

Ondanks deze ‘handicap’ vangen we toch regelmatig al een leuk zeebaarsje. Niet groot maar de “boemen” zijn er niet minder om. 

Eerlijkheidshalve moet ik er ook direct bij vertellen dat ik al vijf blanks heb gevist. 

Wel aanbeten maar waarschijnlijk is het spul net een snipper te klein of nog niet echt gefocust op voedsel. 

Wel barst het momenteel al van het speldaas in de Waterweg. Het is een genot om de tientallen sterntjes te zien duiken in en rond de tijnaad. 

Een tijnaad die overigens na het groter maken van het Breediep oftewel het ‘Muizengaatje’ behoorlijk is veranderd. Ook heeft deze verandering wel degelijk invloed op de afgaand waterstroom. 

Deze is, althans in mijn optiek, bij tijden behoorlijk sterker geworden! Gisteren hebben we een sessie vervist van 14:00 uur tot 17:00 uur waarbij we te maken hadden met een uitzonderlijke harde uitgaande stroom waardoor we ons kunstaas maar met veel moeite rond de bodem aan kon bieden. 

Ondanks dat wisten we toch nog enkele zeebaarsjes te vangen. Ook nu bleek de Gutsbait shad van Spro weer zeer productief. 


Gutsbait weer een toppertje.

Ook vanochtend toonde dit stukkie vernuft zijn vangkracht weer en vistte mijn maatje zich net niet in de dubbele cijfers! 

Beste kleur zwartgrijs (Glitter) en Salt&Pepper. Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of er ook losse jigkopjes te verkrijgen zijn voor de Gutsbait shads. 

Helaas moet ik daar negatief op antwoorden. Wel hebben we fantastische kopjes ontdekt van de firma DeLalande die inclusief haak in drie gewichten (10-14-18 gram) te koop zijn. 


Boem! op de Salt&Pepper.

Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Wout van Leeuwen hengelsport in Vlaardingen. Even googelen doet wonderen. 

Het komt voor dat de haak van de jigkop door de body zakt. Dit ‘probleem’ is simpel op te lossen door het gaatje in de rug van de shad iets te verkleinen met een druppeltje secondelijm waardoor je voorkomt dat de haak weg kan zakken! 

Op zaterdag 13 mei start ik weer met mijn leerzame, stoere zeebaars clinics. Wil ook jij binnen een tijdsbestek van vijf uur een volleerd zeebaarsvisser worden, kijk dan ff op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -