image description

Zicht op zeebaars 268 Eindelijk 12 graden

Zicht op zeebaars 268 

Eindelijk tikte de zeewatertemperatuur de 12 graden aan 

Door Joop Folkers 

Na een aantal ‘herfstdagen’ hebben we, althans volgens de weerkenners, een aantal mooie dagen voor de boeg waarbij de temperatuur waarden kan bereiken van 20 graden of meer! Oké, eerst zien dan geloven maar de voorspellingen zijn in ieder geval dik in orde.

Gisteren heb ik samen met één van mijn vismaatjes nog een paar uur staan smijten langs de Waterweg. De koude noordwester draaide in de loop van de ochtend door naar het noorden en nam in kracht toe waardoor je op onze stek gezandstraald werd.


Het leek wel najaar gedurende de ochtenduren.

Nare bijkomstigheid was dat het ook nog eens stevig begon te miezelen. Maar niet getreurd, capuchon op en smijten met die handel.


Kleine ‘boeven’ op de Black Minnow.

Na ruim een half uur mocht ik mijn eerste zeebaarsje verwelkomen. Een minivisje maar ik was er uiteraard wel blij mee.


Klein spul maar wel dikke pret!

Het duurde ruim een uur voordat ik weer een aanbeet kreeg maar de vis miste op een één of andere manier de haak van de BM.


Zo nu en dan een mooie maatse vis!

Na een aantal missers kon ik me verheugen op twee maatse baarzen en dito dikke boemen. Daar doe je het tenslotte allemaal voor nietwaar.


Op de Gutsbait shad

Rond 12 uur stond de teller op zeven stuks en zocht ik volledig gezandstraald maar zeer voldaan mijn auto op.


Oeps! Killers!

Ik hoop dat het aanstaande zaterdag tijdens mijn eerste workshop ook zo verloopt. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte want het nieuwe zeebaarsseizoen moet tenslotte nog los gaan!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK