image description

Langs de gehele kust

Zicht op zeebaars 266 

Langs de gehele kust 

Door Joop Folkers 

Dat vriend zeebaars dit jaar rijkelijk vroeg ons kustwater is binnen  gezwommen behoeft geen betoog meer. Zowel vanaf de stranden rond Dishoek en Zoutenlande en de Westlandse kust worden regelmatig leuke zeebaarsvangsten gemeld.

Ik moet daar wel bij vermelden dat vrijwel alle baarzen in deze regio momenteel nog worden gevangen met natuurlijk aas als zagers en mesheften.


De Guts shads waren weer top!

Maar goed ook dat mag de pret zeker niet drukken. We hebben de laatste weken al een aantal stekken in het Europoortgebied bestookt met vele soorten kunstaas als diepduikende en oppervlakte pluggen, shads en niet te vergeten de good old gebonden jig/twister combi.


Zo nu en dan al mooie dikke vissen!

De oppervlakteplug kon zich in het Calandkanaal verheugen op slechts één volger. Neen, verreweg de beste score behaalden we met onze shads.


Altijd even uitkijken voor de rugstekel.

Tijdens sommige sessies konden we maar liefst vijf of meerdere aanbeten noteren. Niet slecht gezien de tijd van het jaar!


Ze waren niet allemaal even groot.

Zoals ik in Zicht op zeebaars 265 al aangaf hebben we al zeer goed gevangen aan de nieuwe Guts shads van SPRO.


De aanbeten waren top.

Ook gedurende onze laatste sessies konden onze stekels weer moeilijk van deze shads afblijven!


Fraai blauw...

De kleuren Red Head (wit), Glitter Shad, Golden Goby en Salt&Pepper bleken dodelijk. Leuk vooruitzicht dus!


Uitgestrekte regenbuien boven Maassluis.

De watertemperatuur in de Waterweg schommelt momenteel zo rond de 11 graden. Je kunt voor alle info (getijde/watertemperatuur/wind etc.) in en rond het Europoortgebied terecht op de site van Windsurfing Hoek van Holland.

Op zaterdag 13 mei geef ik mijn eerste workshop weer vanaf de pier in Hoek van Holland. Ik heb nog enkele plaatsen vrij dus mocht je zin hebben om zo’n leerzame cursus bij te wonen kijk dan even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -