image description

Zicht op zeebaars 263 De zon bepalend voor activiteit van vriend zeebaars

Zicht op zeebaars 263 

De zon bepalend voor activiteit van vriend zeebaars 

Door Joop Folkers 

Zoals bij veel takken van de sportvisserij is het moment van de dag vaak bepalend voor de vangst. We weten allemaal dat vrijwel alle vissoorten tijdens een opkomende of juist ondergaande zon meestal nog effe een ‘vreetmomentje’ hebben. Vriend zeebaars vormt daarbij zeker geen uitzondering.

We hebben het vaak meegemaakt dat de we het vrijwel de gehele dag moesten doen met een enkele aanbeet, maar dat de vis uiteindelijk helemaal los ging tijdens het zakken van de zon!


De vele kanalen vormen topstekken in het uitgestrekte Eurropoortgebied.

Het zijn dan ook dé momenten dat we graag op of aan het water aanwezig zijn.


Kleurenpracht in de lucht.

Het gebruik van de juiste kleuren van het kunstaas speelt tijdens die momenten vaak een zeer belangrijke rol.


Op het moment dat de zon over de duinen klimt wordt de baars actief.

Gebruiken we overdag normaliter meestal natuurlijke kleuren tijdens een ondergaande zon is het van belang dat het kleurenassortiment wordt aangepast.


Opkomende zon hét moment!

Het klinkt eigenlijk een beetje tegenstrijdig maar de lichtere kleuren moeten op deze momenten worden vervangen door donkere uitvoeringen, zoals zwart en paars.


Zonneschijn speelt vaak een ongekend belangrijke factor tijdens het vissen op zeebaars!

Vrijwel de enige uitzondering hierop vormt de roze kleur die om wat voor manier juist in het stikdonker vaak perfecte resultaten oplevert. Tja, verzin het maar!


Zodra de zon wegzakt in zee, wordt het pas echt druk op bekende stekken.

Zoals eerder vermeld heeft SPRO de super ‘lenige’ Guts Shads op de markt gebracht. Het is een perfect bewegende shad met een eenvoudig te monteren superscherpe Gamakatsu haak (Worm 330).

Tijdens enkele zeebaars sessies rond de uitlaat van de centrale hebben deze shads zich al volop bewezen maar daarover later in een nieuwe Zicht op zeebaars.


Tijdens het krieken van de dag is er vaak veel meer activiteit.

De shads zijn zeer beweeglijk en soepel en…. kunnen tegen een stootje terwijl het aanzetten van de haak een fluitje van de bekende cent is.


De mooiste momeneten van de dag zonsopkomst en zonsondergang!

De Guts Shads zijn verkrijgbaar in twee gewichten te weten de 10 (inclusief shad 19 gram) en 13 grams (inclusief shad 23 gram!) uitvoering. De prijs voor een setje van twee body’s en een compleet gelijmde shad ligt rond de 6 euries!

Deze goed verzorgde shads zien er perfect uit en als klap op de vuurpijl zijn de loodkopjes meegespoten in dezelfde kleur van de shads. Dankzij de speciale vorm van de shad beweegt hij vrij om zijn as waardoor hij extra aantrekkelijk is voor vriend zeebaars.

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -