image description

Zicht op zeebaars 262 Lente in zicht!

Zicht op zeebaars 262 

Lente in zicht! 

Door Joop Folkers 

Laten we hopen dat onze weermannen en vrouwen het dit keer bij het juiste eind hebben! Ze voorspellen de komende week fantastisch lenteweer met op donderdag als klap op de bekende vuurpijl zelfs temperaturen boven de 20 graden!

Kijk, dit soort dagen hebben we nodig om de zeewatertemperatuur zo snel mogelijk op te voeren richting de 12 graden. De juiste zeewatertemperatuur waarbij vriend zeebaars om wat voor reden dan ook geprikkeld wordt om over te gaan tot hun eerste vreetsessies!

Ondanks het feit dat de watertemperatuur momenteel soms krap de 9 graden aantikt zijn er toch weer een aantal diehards die het niet konden laten en hun eerste zeebaarssessies alweer achter de rug hebben.


April 2016, mijn eerste zeebaars van het seizoen.

Voor zover ik weet zonder succes maar niet geschoten is tenslotte altijd mis nietwaar.

Ik kan me de jaren nog herinneren dat de eerste zeebaarzen al rond eind maart werden gevangen dus waarom niet.


De vele kanalen vormen topstekken in het uitgestrekte Europoortgebied.

Mijn eerste zeebaars (een vis van ruim acht pond) ving ik vorig jaar rond half april rond de havens in het Europoortgebied.


Effe billenknijpen op het moment dat de zeebaars het rit aan nam.

Zeebaars wordt eigenlijk pas weer goed actief als ze afgepaaid zijn. De eerste vissen die je in het begin van het seizoen vangt zijn vaak broodmager en beginnen na de paai met een vreetoffensief om zo snel mogelijk weer op krachten te komen.


Opvallend veel baars aan de felgekleurde pluggen het afgelopen seizoen.

De praktijk heeft geleerd dat vriend zeebaars zich zo rond half mei weer verspreid over het uitgestrekte Europoortgebied en ze dan in de regel ook weer overal te vangen.


Een 10 plusponder gewoon vanaf de pier.

Ik hoorde van meerdere zeebaarsvissers dat de vangsten richting Kanaal momenteel zeer goed zijn. Wel heel veel kleine zeebaars maar wel mega veel vis! Dus wie weet wat ons te wachten staat het komende seizoen!


Pieter met een prachtbaars na een superdril.

Op zaterdag 13 mei start ik weer met de leerzame, gezellige workshops vanaf de pier in Hoek van Holland. In mijn optiek mede dankzij het uitgebreide havengebied nog steeds één van de betere stekken langs onze kust!


Eind oktober nog dikke baarzen tijdens een gidsdag met mijn boot.

Mocht je zin hebben om binnen een tijdsbestek van hooguit 5 uur alle ins en outs van deze fantastische visserij onder de knie te krijgen schrijf je dan in voor een van de zeebaarsworkshops.

Ik garandeer je dat je na zo’n cursus een volleerd zeebaarsvisser bent. Indien je eerst de kat uit de boom wilt kijken en zelf nog geen materiaal aan wil schaffen zorg ik geheel gratis voor het benodigde materiaal (complete hengelsets).


Volg ook zo'n gezellige, leerzame workshop vanaf de pier.

Alle soorten kunstaas als shads, twisters en pluggen zijn geheel gratis te gebruiken. Ook geldt in het gehele gebied onbetaald parkeren! Ik organiseer op aanvraag ook workshops in de vele kanalen als het Hartelkanaal en het Calandkanaal. Kijk voor alle informatie even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK