Zicht op zeebaars 260 Spro brengt nieuwe shad op de markt

Zicht op zeebaars 260  

Spro brengt nieuwe shad op de markt  

Door Joop Folkers  

De ontwikkeling op het gebied van shads staat nooit stil. Zo hebben de mannen van Spro het systeem van de Black Minnow met veel succes verder doorontwikkeld onder de naam Guts Bait! Bij dit nieuwe systeem is de haak veel simpeler te bevestigen doordat er een ruimte van circa 1 centimeter in de rug is opengehouden waardoor je de haak op een eenvoudige manier op de jigkop kunt schuiven. 

Ook het ‘lastige’ draaien van de haak tijdens het opzetten op de jigkop hoort bij de Guts Bait shad tot het verleden!

Je kunt de shad dankzij het nieuwe systeem gewoon aanhaken met als voordeel dat het verspelen van een vis tijdens de dril vrijwel tot nul wordt gereduceerd! 

Dankzij de unieke vormgeving en uitgebalanceerde body bezit de Guls Bait een meer dan fantastische actie!

De haak die men voor deze shad heeft gekozen is de vlijmscherpe Worm 330 (Bottom Jigging) van Gamakatsu!  

Komende week worden deze fantastische shads door ons voor het eerst uit gelaten, we houden jullie uiteraard op de hoogte in een nieuwe zicht op zeebaars!

Workshops gaan van start
Op zaterdag 13 mei start ik weer met mijn leerzame, druk bezochte zeebaars workshops vanaf onder andere de pier in Hoek van Holland. Deze workshops starten om 07.00 uur en eindigen om 12.00 uur. Ik geef deze workshops gedurende zeven dagen in de week mits er minimaal drie deelnemers per cursus zijn. Ik garandeer je dat je binnen deze 5 uur durende cursus alle fijne kneepjes over deze unieke visserij onder de knie zal hebben.

Ook de keuze over het hengelmateriaal en het juiste te gebruiken kunstaas wordt je helemaal uitgelegd. Heb je geen idee hoe je een (nylon) voorslag door middel van een speciale knoop aan je dyneema lijn moet zetten…? Is werkelijk geen probleem want ook dat leer ik je binnen een paar minuten.


Altijd een gezellige ontspannen sfeer tijdens de workshops!

Mijn streven is dat op het moment dat je om 12:00 uur de pier afwandelt je werkelijk alle ins en outs van deze spannende visserij kent. Voor groepen die persé in en rond het Hartelkanaal willen vissen maak ik speciale afspraken daar worden we het wel over eens.


Regelmatig mooie vissen tijdens de workshops!

Mocht je zelf niet over de juiste zeebaarsoutfit beschikken maar wil je toch graag zo’n interessante workshop volgen dan zorg ik (geheel gratis!) voor het juiste materiaal. Alle soorten kunstaas zoals shads, twisters en (oppervlakte) pluggen zijn tijdens de cursus geheel gratis te gebruiken.


Vaak mooie vissen  in de vele kanalen.

Kortom, wat houdt je tegen om het spannende gevecht aan te gaan met je eerste zeebaars? Twijfel niet en schrijf je snel in voor zo’n unieke workshop en maak kennis met de sterkste sportvis die er langs onze kust rond zwemt.

Mede dankzij de opwarming van het zeewater is het leefgebied van vriend zeebaars de afgelopen jaren steeds uitgestrekter geworden. Zo worden er steeds meer zeebaarsvangsten gemeld vanuit Noorwegen waar men zelfs al gericht op deze krachtpatser vist.


We hadden eindelijk weer een topseizoen!

Mede dankzij de visrijke havens blijft het Europoort gebied één van de betere stekken langs de Europese kust. Dat heeft te maken met de enorme uitgestrekte diepe havens waar grote scholen zeebaars zelfs overwinteren. Het bewijs hiervan is bijvoorbeeld dat er tijdens wedstrijden midden in de winter regelmatig grote zeebaarzen tot soms wel 70 centimeter worden gevangen!


Een echte beauty.

Met mijn stoere boot een Orka 500 welke is voorzien van alle moderne navigatie (Raymarine) middelen breng ik mijn klanten op de beste stekken het zeebaarsrijke Europoortgebied.


Stoere Orca 500.

Ik kan helaas geen ‘vanggarantie’ geven maar geloof me, ik ben de afgelopen 20 jaar nog nooit zonder zeebaars thuis gekomen.


Heerlijk relaxed.

Ook tijdens zo’n spannende ruim acht uur durende visdag is al het materiaal en kunstaas geheel gratis aan boord aanwezig.


Regelmatig mooie vissen vanuit de boot.

Wil je samen met een vismaat ook eens zo’n geweldig zeebaarsavontuur met de boot meemaken, kijk dan even op mijn uitgebreide site www.zeebaarsworkshops.net. Daar vindt je alle info.

Wil je een exclusieve workshop volgen met een aantal visvrienden (collega’s, vrijgezellendag enzvoorts) dan is dat uiteraard ook mogelijk. Kijk voor deze info ook even op mijn site. Het gebeurt regelmatig dat vrienden of kennissen een zeebaarsworkshop cadeau doen.

De zeebaarsvisserij is hot en nogmaals ik garandeer je dat ook jij alle speciale kneepjes van deze fantastische visserij binnen een tijdsbestek van amper vijf uur van onder de knie zal hebben!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -