image description

Zicht op zeebaars 259 Lente komt er aan

Zicht op zeebaars 259 

Lente komt er aan 

Door Joop Folkers 

Hoe bedoel je temperatuurverschil zo bleef het kwik vorige week dinsdag nog hangen rond de 5 graden onder nul terwijl de volgende dag maar liefst 15 graden plus werd aangetikt! “Spring is in the air”! Dus hoogste tijd voor een snoekbaarssessie.

Effe rondgebeld met een aantal vrienden en al snel bleken 5 jongens geinteresseerd. Geen workshop maar gewoon voor de fun even lekker relaxed smijten met allerhande oude en nieuwe shads.

Werkelijk alles zat mee. Zo liet de wind gewoon verstek gaan en werden we tijdens het dagen getrakteerd op een redelijk krachtig voorjaarszonnetje begeleid door enorme aantallen krijsende brandganzen die continu op en aan vlogen!

Wat kun je je als sportvisser op zo’n moment nog meer wensen!

Nou ja…. heel eenvoudig zo nu en dan gewoon ff een dikke boem! Maar die bleken hééél schaars deze ochtend.


Rob met een snoek.

Na pakweg een half uur smijten werd mijn gele Komodo (SPRO) shad getrakteerd op een snoeiharde aanbeet gevolgd door een korte run want mister glasoog was direct na de aanbeet langs de voet van dam gezwommen en bleek mijn 40/00 mm nylon voorslag niet bestand tegen de enorme steenmassa’s!


Slechts en enkele maatse snoekbaars.

Terwijl Raymon en Rob beide nog een visje (snoekbaarsje en een snoek van pakweg 50 centimeter) wisten te foppen bleef het verder lelijk rustig!  

Toch nog een snoekje.      

Na een uitgebreide lunch werd besloten om onze sessie voort te zetten rond de Volkeraksluizen.

Ook daar bleek het na een paar uur kommer en kwel en wisten we slechts nog een enkele (mooie) baars en een paar snoekjes te foppen.

Al bij al een topdag maar helaas werkte onze geschubde vrienden niet echt mee!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -