image description

Zicht op zeebaars 257 Dikke winterbaarzen

Zicht op Zeebaars 

Dikke winterbaarzen 

Door Joop Folkers

Het is tegenwoordig al lang geen publiek geheim meer dat de vele warmwateruitlaten langs onze kust een ongelooflijke aantrekkingskracht hebben op zowel grotere als kleinere zeebaarzen.

Dankzij de relatief hogere zeewatertemperaturen (dankzij de warmwateruitstroom) worden de vele havens gedurende het winterseizoen bevolkt door enorme scholen kleinere vissoorten als wijting, steenbolk en zwarte grondels, allemaal visjes die hoog op de menukaart van onze stekels staan!

Logisch dat de enorme scholen zeebaars die normaliter richting Kanaal trekken het allemaal wel goed vinden en hier gewoon overwinteren!

Hierbij wat foto’s en filmpjes van onze zeebaarsavonturen van de afgelopen dagen. De vangsten zijn zoals altijd tijdens de zeebaarsvisserij zeer wisselend maar het is toch fantastisch dat je gedurende de wintermaanden je sport kunt blijven beoefenen!

Een serie mooie winterbaarzen voor Ger:


Achtponder voor Ger.

Goed initiatief van de politie is dat ze vele keren per dag het gebied goed controleren. Zeker tijdens de nachtelijke uren worden er regelmatig controles uitgevoerd op het in bezit hebben van vis.


Ook Rob scoorde de jackpot.


Weer een mooie vis voor Rob aan de zager.


En ook nog een mooie voor Peet.

Omdat het in bezit van zeebaars (gesloten seizoen tot t/m 30 juni) onder de noemer ‘economisch delict valt’ worden de hoogtes van de boetes bepaald door de officier van justitie en die schijnen niet mals te zijn. Ondanks dat worden er wekelijks toch nog vele processen verbaal uitgedeeld!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK