image description

Zicht op zeebaars 252 Zeebaars is nog niet weg!

Zicht op zeebaars 252 

Zeebaars is nog niet weg! 

Door Joop Folkers 

Al bij al was het fantastisch zeebaarsseizoen. Oké, het kwam allemaal een beetje langzaam op gang maar naarmate het seizoen vorderde werden er langs vrijwel de gehele kust leuke zeebaarsvangsten gemeld.

Opvallend zijn de enorme populaties kleinere zeebaarsjes die ons kustwater momenteel bevolken. Visjes van pakweg 30 tot 35 cm. worden echt overal gevangen. Ook de havens zitten nog steeds vol met dat minispul die wel voor de soms ‘broodnodige’ afleiding moeten zorgen.


Veel grote zeebaarzen dit seizoen.

Rond het Europoortgebied worden zo her en der soms best nog wel mooie dikke zeebaarzen gevangen. Het is een kwestie van uren maken en blijven smijten. Afgelopen zondag besloten we om nog één sessie met de boot te vissen. Het werd een memorabele dag met slechts zeven zeebaarzen waarvan twee beauties!


Mijn Raymarine gaf regelmatig grote zeebaars aan.

Maar dat de vis er nog steeds zit bewezen de heldere beelden die mijn Raymarine zo nu en dan tevoorschijn toverde!

Zowel in de vele havens rond het uitgestrekte Botlekgebied als de Waterweg liep het scherm regelmatig vol met enorme scholen zeebaars. Helaas aasden ze niet of nauwelijks.  


Ook tijdens mijn workshop grote vissen.

Ondanks het regenachtige weer kon ik het gisteren toch weer niet laten en ben ik richting Waterweg getrokken om een paar shads uit te laten.

Geen slechte beslissing zo bleek al snel want na een paar minuten was ik al van de nul af. Een kleine zeebaars kon mijn gele Minnow niet weerstaan en torpedeerde hem vol!


Lang hoefde ik niet te wachten, snel was ik van de nul af.

Pakweg een half uur later ving ik na een aantal missers toch nog een leuke maatse vis. Ik besloot daarna de ‘koude/regenachtige’ pijp maar aan Maarten te geven. Het had slechter gekund het was tenslotte al 14 november.

De zeewatertemperatuur ligt gedurende het afgaande water zo rond de 10 graden en klimt tijdens het instromende relatief warmere zeewater weer terug naar zo’n 11,5 graden. Kortom, het kan nog steeds maar nogmaals je moet er wel wat voor doen!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -