image description

Zicht op zeebaars 248 Nieuwe (zeebaars) oppervlaktepluggen van Rapala

Zicht op zeebaars 248 

Nieuwe (zeebaars) oppervlaktepluggen van Rapala 

Door Joop Folkers 

Soms vraag ik me wel eens af waar producenten van de vele soorten kunstaas en in dit geval pluggen keer op keer de euvele moed en fantasie vandaan halen om steeds weer nieuwe (al dan niet vangende!) kleurencombinaties op de markt te brengen.

Naast de vele kogeltjes die voor de nodige tumult onder water moeten zorgen zijn de kleurencombies soms echt oogverblindend. Fluoroze, kanariegeel en niet te vergeten oranje zijn kleurenvarianten die voor de zeebaarsvisserij niet meer weg te denken zijn.


Als je vriend zeebaars verweg moet zoeken is de Saltwater XRap een must. Met zijn gewicht van 53 gram zijn zeer verre worpen makkelijk te realiseren.

En dat deze kleuren een grote aantrekkingskracht hebben op alles wat zeebaars heet is de afgelopen maanden wel weer bewezen. De nieuwste uitvoering van de (58 grams) Subwalk is nu verkrijgbaar in een (althans in mijn optiek!) dodelijke kleurenvariatie die luistert naar de mooie naam 'Steel Perch'!


2 nieuwe kleurtjes voor de subwalk vrienden! De grote uitvoering luistert naar de naam Steal Perch terwijl de benjamin is gedoopt tot Red Belly.

Deze plug, (in driedimensionale uitvoering) is voorzien van een blauw/paars gestreepte rug met een opvallende oranje buik, ziet er zondermeer gelikt uit!

De jongere telg uit de Subwalk familie (20 gram) is uitgebreid met de kleur 'Red Belly' (SXRSB09RDB). Opvallend bij deze plug is dat hij is voorzien van superscherpe enkele haken die als voordeel hebben dat ze tijdens het 'Walk the Dog' binnenvissen niet zo snel verward raken met je voorslag.

Een andere leuke nieuwkomer vind ik de Skitter V. (SKV 10 RGH) in de (oeroude!) Red Ghost uitvoering. Opvallend zijn de met het licht mee reflecterende flanken van deze 14 gram zware oppervlakte 'boef'.


Onder zie je de SkitterV. Een mooie 10 cm lang plugje met reflecterende flanken!

Dan is er de Twitchin’ Minnow een plugje van 10 centimeter dat je rustig (tikkend) binnen moet vissen. Doordat de plug 'links-rechts' uitslaat, slaan de kogeltjes tegen de kunststof body en waardoor ze een hoop lawaai produceren. Deze plug is onder andere verkrijgbaar in de (goed vangende) kleur Moss Back Shiner (SXRT10 MBS) en weegt 14 gram. Ook deze minnow is voorzien van de scherpe enkele haken.

De Saltwater X-Rap serie is uitgebreid met de verwerpende ondiep duikende long cast shallow (SXRLS14HPU) Met deze 14 centimeter lange en 53 gram wegende plug kun je werkelijke grote afstanden overbruggen! Deze knuppel loopt 0,3 tot 0,6 meter diep!   


De twitchin Minnow een toppertje voor de zeebaars.

Tot slot heeft ook de Maxrap weer een nieuwe update gehad. Deze suspending plug van 15 centimeter met een gewicht van 23 gram heeft de vorm van een zandaal en heeft zich zeker gedurende het najaar al meerdere keren bewezen.


De nieuwe MaxRap 15 in de kleur "Bone"!

Ook deze Maxrap Bone (MXR15BN) bevat drie superscherpe VMC dreggen. Zelf verwijder ik altijd meteen de middelste buikdreg!  

Kortom weer mooi nieuw speelgoed van Rapala dat we aanstaande woensdag al aan een test gaan onderwerpen.

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -