image description

Zicht op zeebaars 245 Watertemperatuur koelt nu snel af

Zicht op zeebaars 245 

Watertemperatuur koelt nu snel af

Door Joop Folkers 

Tja, het is helaas weer zover, onze gestekelde vrienden zijn zich momenteel weer volop aan het voorbereiden op hun lange gevaarlijke terugtocht richting overwinteringsgebieden in en rond het Kanaal. Stekken waar ze ondanks alle verboden achter hun kladden zullen worden gezeten door de enorme beroepsvloot vanuit bijvoorbeeld Frankrijk.

Er wordt beweerd dat een behoorlijk deel van de lokale beroepsvissers ter plaatse zich ondanks de door de Europese Unie uitgevaardigde regels gewoon niet aan de regels houden. Dit zijn geruchten die je echter helaas nooit hard kunt maken.

Het barst momenteel nog steeds van de kleinere zeebaars tot hooguit 35 centimeter. Mooie visjes die een zeebaarssessie ruimschoots kunnen redden. Vol overgave knalt dat kleine spul op zowel je plug als shad! Kortom ze zorgen ondanks hun geringe lengte voor de nodige afleiding.

Vandaag zijn we ondanks de pittige noordoosten wind toch nog een paar uurtjes met de boot weggeweest. De vangsten waren echter niet om over naar huis te schrijven maar zo tussen neus en lippen door kregen we toch nog een aantal mooie harde boemen.

Vismaatje Piet van den Berg had iets te vieren en had gezorgd voor een uitgebreide catering. Wat wil een mens nog meer! Was weer 'rete gezellie' maar vanwege de pittige wind werd besloten al vroegtijdig de haven op te zoeken.

Het komende weekend ziet het weerbericht er goed uit en gaan we weer richting springtij. In mijn optiek nog steeds de beste periode om vriend zeebaars te belagen. Dit tij kent namelijk de grootste verschillen tussen eb en vloed waardoor er een (zeer) pittige getijdestroming ontstaat en vriend zeebaars actiever wordt.

Kortom zeker de moeite om deze spectaculaire visserij het komende weekend nog eens een keer de kans te geven. Mocht je geinteresseerd zijn, ik geef aanstaande zaterdag 15 oktober mijn laatste workshop van dit seizoen en heb nog enkele plekjes vrij, dus wil je kans maken op zo’n sterke, dikke oktoberzeebaars meld je dan nu aan en bel me even op 06-20016129.

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK