image description

Zicht op zeebaars 239 Fantastische visserij

Zicht op zeebaars 239 

Fantastische visserij

Typisch zeebaars…. Zo moet je de ene dag je hele trukendoos opentrekken om een aanbeet af te dwingen terwijl het de volgende dag op vrijwel hetzelfde tij gewoon helemaal los gaat! Kortom je kan er nauwelijks een peil op trekken!


Een mooie Europoort baars voor Sjoerd

Ik heb een fantastische week gehad en met heel wat vismaatjes en klanten de zee op geweest. De aanbeten waren waanzinnig hard. Dankzij de unieke (rekloze) dyneema lijnen is het volop genieten van iedere aanbeet. Deze lijn registreert feilloos het eerste contact van de zeebaars met je kunstaas.


 Black Minnows weer de favoriet.

Hij probeert zijn prooi eerst te verdoven of te verwonden waarna hij binnen een luttele seconde tot de aanval overgaat en zijn prooi vacumeert. De snoeiharde aanbeet ontstaat doordat vriend zeebaars zijn kop na de aanval op je kunstaas direct omdraait om er daarna in één streep vandoor te gaan.

Hoe bedoel je adrenaline kick!? Mede dankzij de Black Minnows hebben we de afgelopen week weer hele mooie dikke vissen weten te foppen.



Eén van mijn mooiste vissen ving ik op de terugweg zomaar ergens rond een strekdam. De manier waarop deze 'knuppel' mijn witte BM naar binnen roste was werkelijk uniek.

De ebstroom kwam eigenlijk net langzaam op gang toen deze fantastische vis mijn shad precies onder de top van mijn hengel aanviel! Het was één giga boem direct gevolgd door een super run van zeker 20 meter.


In goede conditie 

Het was dus ff het bekende 'billen knijpen' omdat ieder klein contact met de vele stenen op de bodem zondermeer einde oefening zouden betekenen! Na een superdril van ruim vijf minuten verscheen deze prachtige zeebaars van 76 centimeter aan de oppervlakte! Pffff zo en dat in mijn eerder voorgestelde laatste worp!



Kortom weer een super week met vele mooie dikke vissen. Sjoerd Beljaars (hoofdredacteur van BEET) heeft video-opnamen gemaakt tijdens onze trip. Zomaar een korte filminpressie waarbij je getuige kunt zijn van twee super aanbeten zal binnenkort op Total Fishing verschijnen. 

Ook tijdens mijn workshop van vandaag werd er weer zeebaars gevangen.


Tijdens de workshop mooie baarzen.

De grootste vis was 56 centimeter en pakte mijn Kaki Black Minnow. Mocht je zelf ook geinteresseerd zijn om zo’n leerzame zeebaarsworkshop bij te wonen voor donderdag 8 september heb ik nog enkele plaatsen vrij. Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van vijf uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie hebt. Stuur ff een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop