Zicht op zeebaars 231 Geslaagde workshop met mooie zeebaarzen

Zicht op zeebaars 231 

Geslaagde workshop met mooie zeebaarzen 

Door Joop Folkers 

Afgelopen zaterdag kreeg ik tijdens mijn workshop te maken met een gezellige nieuwe 'lichting' zeebaarsvissers waarvan er zelfs twee nog nooit een hengel in hun handen hadden gehad!

Maar geloof het of niet na ruim vijf uur wisten ze precies hoe het zeebaarsspelletje werkte en gingen ze voldaan richting parkeerplaats met de wetenschap dat ze met vlag en wimpel waren ‘geslaagd’ tijdens deze cursus!

De vangsten zijn zeer wisselend maar over het algemeen in tegenstelling tot de week ervoor niet echt geweldig. Toch wisten we ook tijdens deze workshop wel weer een paar baarzen te foppen.


Weer mooie dikke vissen tijdens mijn workshops!

Ook nu bleek de (blauwe) Black Minnow weer verreweg favoriet! Net over het hoge water namen de finten het heft in handen. Het oppervlaktewater kolkte van deze jagende 'superharingen' die zich te goed te deden aan de enorme concentraties speldaas.

Omdat vriend zeebaars op zijn beurt weer op fint jaagt ben ik altijd weer blij als ik zoveel leven rond de oppervlakte zie. Het was dan ook juist in deze periode dat we de eerste aanbeten van onze gestekelde vrienden konden noteren.

Naast wat kleinere baarzen meldde zich zo nu en dan ook mooie dikke vis. De jeugd vermaakte met het zoeken naar krabbetjes en het voorzichtig direct terugzetten van de finten.


Barry vond het fantastisch!!! Bedankt voor deze gave ochtend! Morgenavond eten we zeebaars! We zijn benieuwd! Groeten, Mariska.

Kortom een fantastische dag voor jong en oud! Ik heb voor de workshop van zaterdag 16 juli nog een aantal plekkies vrij dus mocht je zin hebben om zo’n clinic te volgen laat het even weten op joopvis@caiway.nl of kijk even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -