image description

Zicht op zeebaars 227 Black Minnow is killing!

Zicht op zeebaars 227 

Black Minnow is killing! 

Door Joop Folkers 

Ik kan me het me nog herinneren als de dag van gisteren! Vissend in het Europoortgebied, rond een stek waar ik in principe altijd wel mijn vissie weet te vangen, kreeg ik binnen een tijdsbestek van pakweg een uur een lelijke draai om mijn oren van mijn vismaatje.  

Voordat ik me realiseerde wat er precies gebeurde stond Pieter met 6-0 voor en werd mijn immer goed vangende Culprit shad niet eens bekeken!

Eigenwijs als ik was kon het (althans in mijn optiek) niet zo zijn dat vriend zeebaars op dat moment alleen te verleiden was met die alom geroemde Black Minnows van Fiiish.

Maaaarrrr….op het moment dat ik  de hengel van Pieter voor de zevende keer diep door zag buigen en hij aan de volgende dril van deze mooie ochtend kon beginnen krabbelde ik me toch effe lelijk achter mijn oren.

Tja, ik stond erbij en keek er na en moest gewoon concluderen, dat die kleine, zeer bewegelijke stukjes vernuft op dat moment gewoon veel meer indruk op onze gestekelde vrienden maakten dan mijn good old Culprit shadjes.


Hoppa nummertje 7 voor Pieter!

Tja…. er zijn zo van die dagen. Na een spectaculaire dril kon Pieter nummertje zeven van deze dag kon onthaken om hem daarna weer te laten zwemmen. Eigenlijk durfde ik het niet te vragen maarrrr….knarsend en geheel tegen mijn principes in vroeg ik hem of ik zo’n BM van hem kon “leasen”.

“Tuurlijk gozer", liet hij me glunderend weten, "Dus toch overstag!!” Ja goed spul he! Met toch wel ietwat trillende vingers schoof ik dit toch best wel peperdure stukje kunstaas over mijn spinlink clippie.

Een beetje onwennig liet ik het 12 gram zware koppie precies zes tellen richting bodem zakken waarna de getijdestroom voor het 'vervoer' van de shad zorgde!. Toch wel enigszins gespannen volgde ik met de top van mijn hengel de fluogeel gekleurde hoofdlijn!

Terwijl ik in mijn ooghoek zag dat Pieter alweer met een kromme hengel stond, gebeurde het ongelooflijke en werd ook mijn BM vol genomen en kon ik eindelijk aan mijn eerste dril van de dag beginnen. Terwijl Pieter zijn baars loste wist ik eindelijk nummertje uno te landen.


Pffff eindelijk was ik aan de beurt en dat met mijn "lease" shad!

De kleur waar ik mee startte was Marron Pailleté! Een fluo witachtige buik met een groen-grijs gespikkeld ruggetje. In het water had deze kleur veel weg van een zeebliekje.


Blauw bleek ook een voltreffer.

Na deze zeebaars volgde nog een serie fantastische aanbeten en sloot ik deze sessie toch nog af met zes mooie vissen.


Toch nog zes vissen...

Ik kon dus alleen maar toegeven dat dit toch wel uniek bewegende stukje kunstaas zijn vangkracht voor meer dan 100% had bewezen!

Tijdens mijn workshops bewijst de Black Minnow inmiddels keer op keer waarom ze zo populair zijn geworden de afgelopen jaren.

Ook zitten de mannen van Fiiish niet stil en brengen ze steeds weer nieuwe (goed vangende!) kleurtjes op de markt.

Tijdens mijn workshop leg ik precies uit hoe je deze dodelijke shadjes aan moet bieden want de manier van vissen is heel anders dan die met een gebruikelijke shad!


73 centimeter.

Mocht je ook eens zo’n leerzame workshop mee willen maken en er zeker van zijn dat je binnen een tijdsbestek van vijf uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie krijgt, stuur dan effe een mailtje naar joopvis@caiway.nl dan bekijken we samen even de mogelijkheden voor het prikken van de jouw best uitkomende datum!

Ben je niet in het bezit van een benodigde zeebaarsoutfit dan zorg ik daar die dag voor! Het kunstaas is gratis aanwezig en het parkeren kost je geen cent! Kijk voor de uitgebreide informatie even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net. Onder de rubriek Stekelnieuws vind je wekelijks de laatste verslagen en nieuwtjes van mijn workshops!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -