image description

Zicht op zeebaars 225 Moeilijke visserij…

Zicht op zeebaars 225 

Moeilijke visserij…

Dat zeebaars op zich al een moeilijk te vangen is weten we zo langzamerhand wel, maar zoals de visserij er momenteel voorstaat heb ik slecht zelden mee gemaakt! Natuurlijk wordt er met regelmaat hier en daar wel een (mooie) zeebaars gevangen maar de aantallen staan in geen verhouding met die van de voorgaande jaren.

Zoals ik in vorige edities al heb aangegeven doen de van dag tot dag sterk wisselende temperaturen er ook geen goed aan! De ervaring heeft geleerd dat bewolkte dagen vaak betere vangstresultaten opleveren dan die dagen dat de zon de gehele dag op het water staat te branden.


Dikke vissen tijdens bewolkte dagen!

Wat wel van belang is, is dat de zeewatertemperatuur nu eindelijk eens effe lekker door stijgt naar zo’n 17 graadjes. Op een één of andere manier worden onze gestekelde vrienden hierdoor toch geactiveerd.

Mijn laatste twee workshops leverde een handjevol aanbeten en slechts twee zeebaarzen op. Ook andere zeebaarsvissers klagen momenteel steen en been over de vangsten.


Gaan we het dit jaar weer meemaken?

Zal het te maken hebben met de invloed van de warnetvisserij in het Europoortgebied van de afgelopen twee jaar?! Ik durf het niet te zeggen maar zelf denk ik wel dat het hier zeker iets mee te maken heeft. Wat wel opvalt is dat het met name in de havens barst van (vooral hele kleine) scholenbaarsjes.

Laten we hopen dat dit een goed voorteken is voor de komende tijd, wie weet. De Waterweg is momenteel vergeven van het speldaas dat zich in grote scholen/ballen onder de kant ophoudt.

Het is vooral tijdens het hoge water geweldig om te zien hoe kleine fintjes, zeebaars en niet te vergeten zeeforel zich te goed doen aan dit mini spul. Kortom leven genoeg! Laten we hopen dat het betere weer van de komende dagen de zeewatertemperatuur een paar graadjes omhoog zal jagen.

Lijkt het je geweldig om je eerste zeebaars ooit te vangen, maar heb je zelf nog geen materiaal en kunstaas. Geen probleem….. want als je je inschrijft voor zo’n leerzame zeebaarsworkshop zorg ik geheel gratis voor het benodigde materiaal!


Vorig jaar nog genoeg mooie vissen vanaf de kant.

Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van vijf uur een volleerd zeebaarsvisser bent die langs de gehele Nederlandse kust aan de (zeebaars) slag kan! Kijk voor meer info en verslagen op mijn site www.zeebaarsworkshop.net

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.