image description

Zicht op zeebaars 223 Hard werken om een aanbeetje te scoren

Zicht op zeebaars 223 

Hard werken om een aanbeetje te scoren  

Door Joop Folkers

De machtig mooie zomerse dagen van vorige week hebben de (zee)watertemperatuur behoorlijk opgestuwd. In de Waterweg liepen de waarden op tot ruim boven de 15 graden! De zeewatertemperatuur bleef hier zoals gewoonlijk wel een paar graden bij achter, maar de vooruitzichten voor deze week zien er ook gelukkig weer redelijk uit.

We moeten het weer van de afgelopen Pinksterweekend maar zo snel mogelijk vergeten. Hoe bedoel je temperatuurverschillen!!? Zo lag ik vrijdag nog heerlijk in mijn korte broek in de tuin en kon ik zaterdagochtend tijdens mijn eerste workshop van dit jaar mijn thermo ondergoed uit de kast halen en bleek ook een dikke trui geen overbodige luxe!

Niet direct de beste omstandigheden om vriend zeebaars te belagen. Ook zorgde de sterke noordwester voor een enorme aanvoer van afgestorven algen die in de vorm van enorme schuimplakkaten op het strand werden gedeponeerd.

Oké, een uniek gezicht maar die groene vette massa is nauwelijks uit je kleding te krijgen.

Dus is het raadzaam om deze vette groene smurrie zoveel mogelijk te vermijden. Ook heb ik geen goede ervaringen met en die schuimrommel en die sterk wisselende dagtemperaturen.

Er werden op de gehele pier rond het ochtend en avond tij wel een paar vissen gevangen. Tijdens mijn cursus bleef het slechts bij één mooie aanbeet op de Black Minnow (Blanc Pailleté 12 grams koppie). Verder was het een zeer geslaagde dag met fanatieke deelnemers die volgens hun zeggen veel hadden opgestoken de workshop.


Terugblik: een leuke uit de Waterweg bij laag water.

Aanstaande zaterdag ziet het weer er gelukkig beter uit en heb ik er dan ook al het vertrouwen in dat de eerste zeebaars zal worden gevangen!


Lekker de ruimte tijdens de workshop om knopen te voorkomen.

Afgelopen zondag werd de eerste van de drie Seabass Master wedstrijden vervist op de pier van de Hoek. De organisatie had besloten dat men aan het eind van de pier zou beginnen, maar na een krap half uurtje joeg de straffe noordwester de eerste golven al over de pier en werd besloten om de wedstrijd elders in het Europoortgebied te vervissen.


Een workshop vorig jaar: een mooie zeebaars kon de mini shad (Bony09) niet weerstaan.

Resultaat: 12 zeebaarsjes die in lengte varieerden van 20 tot 44 centimeter! Al met al dus geen visserij om over naar huis te schrijven maar ik ben er van overtuigd dat de vangsten de komende week behoorlijk aan zullen trekken. Ben je ook geinteresseerd om eens zo’n interessante leerzame cursus mee te doen kijk dan voor het laatste nieuws en alle info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -