Zicht op zeebaars 220 Hoppa, de eerste boemen van 2016 zijn binnen!

Zicht op zeebaars 220 

Hoppa, de eerste boemen van 2016 zijn binnen! 

Door Joop Folkers 

Tijdens onze eerste zeebaarssessie van dit jaar mochten we niet echt klagen. We vingen in totaal 12 zeebaarzen van 35 tot 73 centimeter. Mooie gezonde vissen die mijn adrenaline gehalte weer eens lekker opschroefden. 

Mijn eerste aanbeet was werkelijk uniek. Terwijl de Black Minnow richting bodem dwarrelde, gebeurde er helemaal niets. Maar op het moment dat ik mijn lijn strak draaide, was het direct raak.

De grootste baars van de avond knalde vol op dit unieke stuk kunstaas. Hoe bedoel je gillen, poeh poeh…

Tegen het schemeren zag je overal in de haven kleinere zeebaars jagen. Ik keek werkelijk mijn ogen uit want dit ik zeker niet verwacht. Opvallend waren de nu al aanwezige grote hoeveelheden speldaas.

Gelukkig hadden de mannen een doos pluggen meegenomen en het duurde dan ook niet lang eer de eerste Sammy tussen het jagende spul kon worden aangeboden.

Het was direct raak want de over het algemeen kleinere baarsjes vermaakten zich kostelijk door achter de pluggen aan te spetteren.

Maaarr…. zo nu en dan knalde er ook een mooie maatse stekel op. Kortom, dikke pret zo halverwege april!

Ook van een aantal andere (vlieg)vissers hoorde ik dat ze in verschillende havens al enkele mooie zeebaarzen hadden weten te verleiden. Dus….. we kunnen weer aan de bak. Wordt zeker vervolgd!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop