Zicht op zeebaars 22 : Effe de kook er over

Zicht op Zeebaars 22:
 
Effe de kook erover!
 
Als fervent kunstaasvisser kijk als ik een nieuwe shad of twister opzet,altijd eerst hoe de daadwerkelijke actie in het water is. Sommige shads en twisters komen soms namelijk zo verkreukeld uit de mal dat ze er A: niet uitzien en B: de vangkracht gereduceerd is tot nul! Mááárrr… ho, NIET weggooien die handel, maar gewoon zelf recyclen!!


De bulk twisters uitzoeken.

Omdat ik zelf vrijwel altijd bulkverpakkingen aanschaf, raap ik thuis altijd de kromme, misvormde kunstaasjes er even uit. De “verminkingen"komen vaak door het feit dat ze of te warm zijn ingepakt of omdat ze in een ietwat onhandige verdrukte positie in de bulkzak hebben gezeten! Kortom, ze wijken soms sterk af van de vorm waarvoor je ze hebt aangeschaft.


De goede kunnen meteen de box in.
 
Geen paniek in de tent, want binnen enkele minuten zijn ze weer in topconditie en zelfs nog soepeler dan voor de recycling! Zet een pannetje water op en breng dit aan de kook. Gooi als het licht kookt de “zieke” shads of twisters in de pan en laat het spul een minuutje of 3 licht doorkoken.


Effe de kook erover.

Doe niet teveel kunstaasjes in één pan, maar schep na drie minuten met een schuimspaan de gekookte aasjes uit de pan en spoel ze af met koud water waarna je ze uit laat lekken in een vergiet! Doe daarna de volgende lichting in de pan!


Na de kook even afspoelen en…


....even laten drogen en ze zijn nu weer in juiste vorm en een heel stuk soepeler.

Simpel maar zondermeer doeltreffend, want door het kunstaas te koken neemt het weer de oorspronkelijke vorm aan! Extraatje is dat dankzij het kookproces dat het plastic net effe een snippertje zachter wordt waardoor het een betere actie krijgt.


Een kromme shad waar even de kook over heen komt en…


...als nieuw komen ze er weer uit.

Spuit ze - na te hebben afgedroogd - even in met een beetje WD40 of een siliconespray. Zo maak je van een invalide shad/twister gewoon weer een vangende topper!!


Nu ze helemaal klaar zijn plakker ze nog, daaromeven de WD-40 eroverheen en dan is dit ook weer opgelost.
 
Stekelze,
Joop