Zicht op zeebaars 218 Zeewatertemperatuur tikt zo nu en dan al de 10 graadjes aan

Zicht op zeebaars 218 

Zeewatertemperatuur tikt zo nu en dan al de 10 graadjes aan 

Door Joop Folkers

Het zeebaarsseizoen komt al weer snel dichterbij. Zeker op die dagen dat vriend zon acte de préséance geeft en de merels hun keeltjes weer schapen om hun hoogste lied ten gehore te brengen bekruipt me altijd weer dat heerlijke, onvoorspelbare gevoel dat die grote scholen stekels onderweg zijn naar ons kustwater om af te paaien rond en in het brakke water van de rivieren en kanalen die in zee uitstromen!

Voor veel zeebaarsvissers DE periode voor een extra check van de zeebaars-outfits en kunstaasdozen. Altijd weer spannend want eerlijk gezegd weet ik nooit precies meer wat ik het jaar ervoor precies heb aangeschaft. Maar goed na zo’n dag lekker rommelen weet je weer precies wat je bij moet bestellen om de voorraad weer op orde te brengen.

Eén kunstaassoort zal er zeker niet ontbreken. Dat intens 'gemene' dodelijke shadje van Fiiish dat onder de naam Black Minnow door het leven gaat en heeft het afgelopen seizoen weer eens duidelijk heeft bewezen dat bepaalde kunstaassoorten wel degelijk vangstbepalend kunnen zijn!


Black Minnow een killer voor de zeebaarsvisserij.

Ook tijdens onze nachtelijke avonturen maakte dit perfect bewegende stukkie kunstaas waar, waar het voor gemaakt was.

Juist op die momenten dat andere gerenommeerde kunstaassoorten het af lieten weten toonde de Black Minnow zijn geprezen vangkracht! Oké het ff een investering maar dan hebbie ook wat!


Snoeppies voor de zeebaars.

Een ander spectaculair nieuw kunstaasje komt van River2Sea genaamd de Rig Walker. Op het moment dat ik dit super beweeglijke stukkie rubber door de waterbak op de Visma zag schuiven was ik er direct van overtuigd dat dit een killer moest zijn voor onze gestekelde vrienden.

Zowel de Herring, de Silverside als de Ice White uitvoering zijn in mijn optiek dodelijk in en rond ons kustwater. Later gedurende het seizoen zal ik hier op www.totafishing.nl mijn ervaringen van dit mooie kunstaasje met jullie delen, iets wat nu helaas nog niet mogelijk is, omdat het spul nog in de verpakking zit! Wordt vervolgd dus.


Nog een krap maandje wachten!

Mocht je al zeebaarskriebels krijgen en eens een zeebaarsworkshop bij willen wonen, schrijf je dan in voor de meest leerzame zeebaarscursus langs onze kust. Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van vijf uur (!!) alle ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie hebt.

Je kunt jezelf dan een volleerd zeebaarsvisser noemen die met de opgedane kennis overal langs de kusten in Belgie en Nederland terecht kan om vriend zeebaars doelgericht en succesvol te kunnen belagen!


Ik vertel je alles over het gebruik van de 'dodelijke' gebonden jigkop/twister combi tijdens mijn workshops.

Je leert tijdens zo’n workshop precies welke kunstaassoorten je kunt gebruiken terwijl er ook ruimschoots aandacht wordt besteed aan het materiaal en de manier van vissen.

Kortom vijf uur genieten terwijl je een grote kans maakt om je eerste zeebaars ooit te vangen! Kijk even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net daar vindt je alle informatie over deze fantastische cursus!


Kom maar op met die zomer!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop.