Zicht op zeebaars 216 Terugblik van de afgelopen jaren

Zicht op zeebaars 216 

Terugblik van de afgelopen jaren 

Door Joop Folkers 

Tja, het wordt er niet echt leuker op in zeebaarsland! Zeker niet als men de regels die de EU heeft voorgesteld om de zeebaarsvisserij daadwerkelijk door gaat voeren!

Wij als sportvissers worden weer eens lelijk afgerekend met dat stelletje beroepsvissers die (zelfs nu) nog regelmatig door blijven raggen in het Kanaal omdat ze zeebaars als bijvangst aan mogen landen? Moet niet gekker worden.

Ook in december zijn er zowel langs onze als de Belgische en de Franse kust weer vele tonnen zeebaars gemijnd? Onbegrijpelijk, zeker als je dan moet geloven hoe slecht het, althans volgens de biologen, is gesteld met de huidige zeebaarspopulaties in dit gebied!

Dit is niets nieuws want de beroepsvisserij wordt zoals te doen gebruikelijk vrijwel altijd de hand boven het hoofd gehouden door onze regering en andere instanties die hier mee te maken hebben.

Kijk maar eens hoe er wordt huisgehouden in en rond de Biesbosch en het Hollands Diep door de bijvoorbeeld de familie Klop en Kooman uit de Moerdijk. Schandalig maar het gaat gewoon door!

Maar goed, laten we proberen het nieuwe seizoen positief in te gaan. Hierbij wat fotootjes uit de oude doos.




















Laten we hopen dat we ook het komende zeebaarsseizoen evenals vorig jaar weer een aantal mooie vissen bij kunnen schrijven op de toch al spectaculaire erelijst!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.


 

ANDEREN LAZEN OOK