Zicht op zeebaars 214 Dan maar snoeken

Zicht op zeebaars 214 

Dan maar snoeken 

Door Joop Folkers

Oudejaarsochtend was het topweer. De voorspelling was een enkele bui en maar weinig wind! Samen met een vismaatje werd besloten om we een aantal uurtjes te gaan snoeken! Gewoon in de buurt op vijf minuten loopafstand van mijn huis.

Het waterrijke gebied bestaat hier uit vele (smalle) slootjes en plassen die vrijwel allemaal met elkaar in verbinding staan. De (snoek) plugvoorraad werd ff geupdate en weg waren we. Zelf ben ik altijd een fan geweest van de tweedelige (Jointed) plugjes van Rapala in de kleuren Perch en Firetiger! Je hebt gewoon vertrouwen in de vangkracht van dit plugje en dus werd iedere bestaande hoek, brug of rietkraag bestookt met deze 11 centimeter lange herrieschoppertjes!

Ik genoot van het moment dat mijn maat zijn eerste snoek wist te verleiden! De superlichte spinlat werd in een spectaculaire curve getrokken terwijl de redelijk zwaar afgestelde slip zijn uiterste best moest doen om de vis weg te houden van wat waterplanten.



Op het moment dat mijn baars-imitatie de kant op zo’n vijf meter was genaderd werd ook hij effe lelijk bij zijn kladden gepakt door een mooie snoek. Een spectaculaire aanbeet die vergezeld ging van een dikke kolk en een supermooie run.

Hoppa, daar stonden we dan op oudejaars dag allebei met een kromme hengel te knokken met mister Essox!

Rond 12 uur stond de teller op vier stuks waarvan de grootste vis ruim de 80 centimeter aantikte. Een topochtend die zeker om een snelle herhaling vraagt! Wat laat nog, maar toch allemaal de beste wensen en misschien tot ziens op een van mijn zeebaarsworkshops maar daarover volgende week meer!

Stekel ze,
The basswhisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -