Zicht Op Zeebaars 206 Eerste novemberbaarzen!

Zicht Op Zeebaars 206 

Eerste novemberbaarzen! 

Door Joop Folkers

Na drie dagen op een meer dan succesvolle Hengelsportbeurs in Utrecht te hebben gestaan kroop mijn 'stekelbloed' weer eens niet waar het gaan kon. Ik moest er gewoonweg uit pfffff! Gewoon op zoek naar zo’n weergaloze dikke 'BOEM'!   

Rond een uur of negen vertrok ik met een van mijn vismaatjes richting Europoort. Het weer zag er redelijk uit, ware het niet dat de wind rond de middag effe straf uit het zuidoosten 'krâchie' vier tot vijf zou kunnen gaan blazen.

Nou en….. na drie dagen in zo’n grote hal te hebben gestaan zonder zon en de nodige zuurstof taal je daar niet om dus hadden we maar één ding voor ogen…. vol gas richting stek!

Al snel bleek dat het allemaal niet zo makkelijk ging en duurde het lang voordat de eerste zeebaars zich meldde. Volgens mijn Raymarine barstte het er van maar zwom het spul voor de zoveelste keer dit najaar alleen maar in de rondte zonder te vreten!


Mijn Raymarine gaf de nodige scholen zeebaars aan maar azen ho maar!

Na ruim twee uur smijten werd mijn blauwe Black Minnow (ja juist, weer dat kunstaasje!) hardhandig in zijn kraag gegrepen door een dikke stekel! Na een heerlijke dril inclusief gil kon Jan het schepnet onder deze prachtige zeebaars schuiven.

Hoppa, novemberbaars nummertje uno was een feit! Na deze aanbeet moesten we echt weer hard werken om nog wat vissen te foppen.

Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij het zeebaarsspelletje. Voldaan keerden we rond drie uur weer terug naar de haven. Ik weet niet waarom, maar volgens mijn gevoel loopt het seizoen dit jaar sneller ten einde dan de afgelopen twee seizoenen.


Hard knokken voor een aanbeet!

Maar ach, we gaan het beleven. De zeewatertemperatuur ligt momenteel nog rond de 13,5 graden dus hebben we normaliter nog zeker twee weken de tijd om de 'laatste' stekel van het seizoen te 'arresteren'!

Stekel ze,
'The Basswhisperer'.
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -