Zicht op zeebaars 185 Veel uren maken levert vis op!

Zicht op zeebaars 185

Veel uren maken levert vis op!

Door Joop Folkers

Het maakt niet uit waar je ook komt, je hoort iedereen klagen over het ellendige, miserabele (zomer)weer. Ook vanochtend is het weer raak. Vissend vanaf de pier worden we getrakteerd op een uitgebreid regenfront dat wordt begeleid door een straffe noordwester!

Het enige voordeel van zo’n rugwindje is dat je je 'pluggie' zonder al te veel moeite lekker ver weg kan zetten.


Depressie na depressie knalt langs de kust!

Maaarrrr….laten we eerlijk zijn, dit weerbeeld heeft helaas totaal niets meer met zomer te maken! Begrijpelijk, dat vrijwel iedereen zijn zakken vol heeft van het huidige weerbeeld. Het is tenslotte alweer 23 juni en normaliter dus tijd voor de spectaculaire zomervisserij!


Wordt het nooit geen zomer?

Vriend diklipharder lijkt ook lelijk last te hebben van het wisselvallige weer. Normaliter zie je in deze tijd van het jaar volop azen op de ondiepere gedeeltes van de Waterweg maar momenteel zie je af en toe enkele harders  'blinken'.

Fint zit er meer dan voldoende! Je ziet vooral de kleinere fintjes rond de oppervlakte jagen op de enorme hoeveelheden speldaas.

Maaarrr….als je uren maakt vang je vis, dat heeft deze week weer bewezen.


De aanhouder wint!

Zowel aan de Subwalk als aan de shad hebben we weer mooie dikke zeebaarzen weten te foppen.


Soms mooie dikke vissen aan de Subwalk.

Vanochtend mis ik helaas weer de nodige aanbeten op de Subwalk omdat ze gewoonweg slecht azen. Ze torpederen de plug werkelijk snoeihard zonder hem daadwerkelijk te pakken. Slechts één baars kan de verleiding écht niet weerstaan.


Flex shad was wederom dikke TOP!

Afgelopen zaterdag blijkt tijdens mijn workshop weer eens duidelijk dat de aanhouder wint. Mannen die nog nooit een zeebaars hadden gevangen weten tijdens de cursus hun eerste zeebaars ooit te vangen. Het beste kunstaas blijkt ook nu weer de Stoop Flex shad van Berkley.


Zijn eerste ooit en wat voor één: 69 centimeter!

De grootste baars tijdens de workshop gevangen, is maar liefst 69 centimeter! Kortom, zoals de praktijk ook nu weer bewijst, is het wel degelijk mogelijk om na een goede korte uitleg je eerste zeebaars te vangen.

Lijkt het je wat om zelf eens zo’n spectaculaire dril van een zeebaars mee te maken meld je dan aan voor onze workshop via joopvis@caiway.nl. We sturen je dan alle nodige informatie.

Stekel ze,
“the bass whisperer”
Joop