Zicht op zeebaars 176 Zeebaarsworkshops vanaf 23 mei

Zicht op zeebaars 176 

Zeebaarsworkshops in het Europoortgebied vanaf 23 mei 

Door Joop Folkers 

Ondanks het (te) koude voorjaar loopt de zeewatertemperatuur langzaam maar zeker richting 12 graden. De gebruikelijke temperatuur om vriend zeebaars te activeren! Kortom tijd voor zeebaarsactie! Gedurende de afgelopen vier sessies mocht ik evenveel aanbeten noteren.

Helaas wist ik slechts één aanbeet te verzilveren maar het onthaken van zo’n eerste stekel geeft altijd weer een heel apart gevoel. Wil je in deze tijd van het jaar kans op een zeebaars dan zal je véél uren moeten investeren. Zo rond half mei nemen de vangkansen behoorlijk toe.

Tijdens mijn eerste sessies heb ik de nieuwe soepel ogende Stoop Flex-shad van Pure-Fishing eens uitgetest. Zeker de donkere kleuren bleken een schot in de roos. Uiteraard kunnen de deelnemers tijdens mijn cursus gratis gebruik maken van deze nieuwe topshads.



Er worden momenteel vanaf de pier in Hoek van Holland zo nu en dan wat scholenbaarzen gevangen. Ook loopt er soms een serieuze (magere) 60 plusser tussendoor, maar die zijn helaas nog op één hand te tellen!

Verreweg de meeste zeebaarzen werden tot op heden gevangen aan de lepel-twister combinatie die je mede dankzij zijn langwerpige vorm en (geringe) gewicht langzaam over de hotspots kunt vissen. Grappig, want deze kunstaassoort is normaliter zo rond half juni een topper omdat dat het moment is dat enorme scholen zandaal de Waterweg op trekken.

Mede omdat de zeewatertemperatuur zijn gebruikelijke waarde nog niet echt heeft bereikt hebben we besloten om de datum van mijn eerste workshop door te schuiven van 16 naar 23 mei.

Oké, vorig jaar vingen we onze eerste zeebaarzen al tijdens de eerste cursus op 13 mei. Maar dat had gewoon te maken met het uitzonderlijk warme voorjaar waardoor de watertemperatuur op dat moment al waarden had bereikt tot boven de 15 graden!

Wil jij als aankomend zeebaarsvisser binnen een tijdsbestek van vijf uur ook alle ins en outs van de boeiende zeebaarsvisserij onder de knie krijgen schrijf je dan in voor zo’n gezellige, leerzame workshop. Je kunt zo’n cursus zowel individueel als met een aantal visvrienden volgen.

Er wordt tijdens de workshops naast de nodige uitleg over het materiaal, kunstaas en manier van vissen ook vooral veel tijd besteed aan de praktijk zoals het werpen en het op de juiste manier aanbieden van je kunstaas. Ook komt de boeiende plugvisserij (zowel oppervlakteplug als diepduikers!) uitgebreid aan de orde.  

Je kunt bij ons ook terecht met alle vragen over de dobbervisserij! Uiteraard wordt iedere deelnemer persoonlijk benaderd en kun je de gehele cursus losbranden met je vragen. Rond 11 uur gaan we even lekker zitten en serveer ik een toplunch met een drankje. Het juiste moment om je opgedane ervaring samen te delen.

Aan het eind van de workshop krijgt iedere deelnemer (zie het als diploma!) een handig kunstaasdoosje gevuld met de best vangende zeebaarsshads.

Wil je graag kennis maken met deze spectaculaire visserij maar ben je helaas nog niet in het bezit van de juiste hengelset …..geen probleem wij zorgen voor een zeebaarsset. Het gebruik van kunstaas is gratis.

De deelnemer die tijdens één van de cursusdagen de langste zeebaars weet te vangen wint een geheel verzorgde dag vissen met mijn boot in het Europoortgebied!

Verder zijn er nog andere mooie prijzen te winnen als bulkspoelen FireLine (PureFishing) en extra dozen met shads enzovoorts.

Zoals het er nu uit ziet willen aan het eind van het workshopseizoen (uiteraard geheel vrijblijvend!) een zeebaarsreünie organiseren op de zelfde stek waar het voor vele deelnemers allemaal begon. Het lijkt me interessant om van de vissers zelf te horen hoe hun zeebaarsseizoen tot dat moment is verlopen.

Begint het al te kriebelen, schrijf je dan nu in voor deze leerzame workshop en stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl en ik stuur je dan alle info. In de gehele regio kun je je auto gratis parkeren!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.




 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -