Zicht op zeebaars 165 Knipoog naar het afgelopen zeebaars seizoen

Zicht op zeebaars 165 

Knipoog naar het afgelopen zeebaars seizoen 

Door Joop Folkers

Al met al was het afgelopen zeebaarsseizoen qua aanbeten en vangsten niet veel minder dan het seizoen van 2013.


12 pond en 84 centimeter.


Dikke vis gevangen aan een shad.




Ook de kleine uitvoering van deze shad staat zijn mannetje!


Vooral de kleine zwevende shads worden vaak volgas genomen!

Wel werden er gedurende de zomermaanden een behoorlijk aantal stekken verziekt door slechts één beroepsvisser die vrijwel dagelijks een groot deel van zowel de Waterweg, het Callandkanaal en de Stenen Glooiing onbevisbaar maakte met  zijn alles verwoestende warnetten!

Gelukkig heeft SN een proces aangespannen tegen de reeds uitgegeven vergunningen van dit stelletje malloten dus laten we hopen dat men daar in Den Haag eindelijk eens beseft dat het één minuut over 12 is en dat zowel de intrek van zalm, zeeforel en niet te vergeten de prehistorische steur door de dagelijks aanwezige vele kilometers warnet totaal teniet wordt gedaan. Tijd voor actie dus!

Zoals nu bekend heeft deze beroepsvisser ook het komende jaar weer een vergunning om zijn warnetten in dit unieke visgebied te dumpen!   

De bootvisserij was op zich redelijk. De kantvisserij kende een lelijke dip maar de maanden juli en augustus waren met vlagen goed. Door de vele kilometers warnet tussen de Stormvloedkering en Maassluis, zorgden er voor, dat veel kantvissers (zowel tong- als zeebaarsvissers) teleurgesteld huiswaarts moesten keren omdat hun stek onbevisbaar was geworden!

Trouwens voor klachten over de warnetvisserij in het gehele Europoortgebied kun je terecht bij de mensen van Sportvisserij Zuid West Nederland. Maak om je klacht kracht bij te zetten (indien mogelijk) foto’s van locatie boeitjes vlak onder de kant en van het ophalen van de warnetten. Laten we hopen dat de aangewezen instanties dit jaar eindelijk de noodzaak inzien dat deze alles verwoestende visserij rond dit unieke gebied per direct een halt moet worden toegeroepen!

Stekel ze,
Joop.

Voor info kun je bellen naar Sportvisserij ZW Ned. 0162-691005 of een mail sturen naar emiel@sportvisserijzwn.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -