Zicht op zeebaars 159 Zeebaars nog steeds actief dankzij de hoge watertemperatuur

Zicht op zeebaars 159 

Zeebaars nog steeds actief dankzij de hoge watertemperatuur 

Door Joop Folkers

Het weerbeeld was het afgelopen weekend wel heel wisselend. Terwijl de weergoden zaterdag nog effe lieten zien dat er nog water genoeg in de aanbieding was leek het zondagochtend ineens weer volop zomer? Tja, het kan verkeren. De vangsten op de pier van de Hoek waren de laatste weken zeker niet slecht.

Zo nu en dan meldde zich een schooltje enthousiaste baarzen aan de oppervlakte die het hadden voorzien op kleine steenbolk en wijting. Tijd dus voor het oppervlaktegebeuren!

De Subwalk toonde weer eens dat ze nog steeds attractief zijn voor vriend zeebaars. Zowel de 11- als 15-centimeter uitvoering scoorden weer eens goed!

Volop spektakel dus de afgelopen weken. Ik was in de gelukkige positie dat ik het afgelopen weekend beide dagen kon vissen.

En…met succes, kunnen we wel stellen want binnen een paar uur smijten, wist ik in totaal maar liefst 11 mooie zeebaarzen te foppen.

Ik ving ze allemaal aan de Culprit shad die ik voor me gevoel slechts een fractie boven de bodem probeerde aan te bieden.

Omdat het vrijwel windstil was kwamen de aanbeten extra hard door.

Soms voelde je zelfs dat ze eerst een tik uitdeelden om vrijwel direct daarna tot de aanval over te gaan, kortom een waanzinnige visserij met schitterende dreunen!

De watertemperatuur is, zeker vergeleken met vorig jaar, aan de hoge kant. Vorige week noteerden we nog 18,4 graden.

Mochten de dagtemperaturen zo rond de 16 á 17 graden blijven hangen dan is de kans zondermeer aanwezig dat we nog een aantal weken van onze gestekelde vrienden kunnen genieten!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -