Zicht op zeebaars 158 Subwalk time

Zicht op zeebaars 158 

Subwalk time! 

Door Joop Folkers

Toen ik afgelopen zondag op mijn gemak (overigens zonder hengel!) over de pier van de Hoek wandelde zag ik tot mijn verbazing dat er aan mister Subwalk weer de nodige dikke zeebaarzen werden gevangen!

Stuk voor stuk mooie dikke vissen die de verleiding van dit grove, dodelijke stuk kunstaas weer eens niet konden weerstaan. Ergens logisch, want de Waterweg is momenteel vergeven van zowel steenbolk als wijting! Twee kleine kabeljauwachtigen die nu eenmaal hoog op de menulijst van onze gestekelde vrienden staan.


Boosdoener was de kleine subwalk in de kleur MBS, lijkt veel op een miniwijting!

Dussss…kon ik me ondanks het slechte weerbericht voor vandaag nauwelijks nog bedwingen en besloot ik samen met mijn vismaatje (voorzien van een uitgebreide collectie 'subbies') richting Hartelkanaal te trekken.


Binnen vijf minuten een paar mooie drils.

Gezien de voorspelde forse zuidelijke wind (dus volstrekt geen visserij voor de pier van de Hoek!) werd besloten om onze pluggen uit te laten aan de zuidkant van dit kanaal!


Ineens ging het effe los.

Ondanks het feit dat je zo nu en dan wel wat vis zag jagen bleven de vangsten echter uit!


Het adrenalinepeil werd opgevoerd.

Het was dus weer eens de hoogste tijd om wat nieuwe kleuren en modellen uit te proberen. Toppie want binnen een tijdsbestek van amper vijf minuten kon ik tot twee keer toe een schitterende dril aangaan met twee supersterke, fantastische zeebaarzen.  


Mooie dikke vissen aan de subwalk.

Mijn adrenalinegehalte werd weer eens ff opgevoerd tot het hoogste niveau toen ik nummertje drie uit stond te drillen! Een prachtige sterke spierbundel van maar liefst 87 centimeter. Hoe bedoel je een dag met een gouden randje?


Zo maar even voor de storm.

Maar zoals altijd verdwenen de aanbeten weer net zo snel als dat ze gekomen waren. En op het moment dat de eerste regendruppels zich meldden besloten we uiterst voldaan richting Naaldwijk te tuffen.

Stekel ze,
Joop.