Zicht op zeebaars 151

Zicht op zeebaars 151 

Winderig! 

Door Joop Folkers

Welke windsite je momenteel ook opent, de windvoorspelling voor de komende dagen liegt er niet om. Regelmatig westen winden tot windkracht vijf met uitschieters naar zes. Richting weekend ziet het er gelukkig een snipper beter uit maar ja, het is en blijft een voorspelling dus afwachten maar.

Ook vorige week was het bar en boos. Overvloedige regenval met veel onweer. Alleen op vrijdagochtend was de windvoorspelling eindelijk goed, maar was de kans op onweer nog steeds aanwezig en als ik ergens een broertje dood aan heb is het onweer op het water.

Toch wilden we graag een poging wagen want tegen de middag zou de wind al weer toenemen. Rond een uur of zes vertrokken we richting zee. Voordat we de Stormvloedkering hadden bereikt waren we al zeker 20 keer gefotografeerd door die heren daar boven. Eerlijk gezegd voelde ik me gezien deze weerlicht situatie niet echt op mijn gemak.

Maar gezien het aantal seconden die er tussen de bliksem en de donder zaten was het volgens mijn vismaat gewoon veilig. Op het moment dat het begon te dagen verlieten de onweersbuien de kustregio en trokken richting zee. Rust in de tent, dus vissen.

Ook deze ochtend bewees de gebonden jigkop zijn vangkracht weer eens. Terwijl onze shads niet werden bekeken konden onze gestekelde vrienden nauwelijks van onze jigkoppen afblijven. Ondanks de onophoudelijke regenval werden we keer op keer getrakteerd op snoeiharde aanbeten. Effe adrenaline laden! En…..uh dat was eerlijk gezegd wel weer even hard nodig na zo’n winderige, aanbeetloze week.
 

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK