Zicht op zeebaars 148

Zicht op zeebaars 148 

Bootsessie zeer succesvol 

Door Joop Folkers

Donderdag avond viel het hoge water rond een uur of zes dus besloot ik pas omstreeks rond 14:00 uur het water op te gaan. Het weerbericht zat er op dat moment weer even lekker naast want in plaats van een zwak noordoosten briesje kregen we een dikke west vier tot soms wel vijf voor ons kiezen.

Maar omstreeks 17:00 uur viel de wind ineens helemaal weg en veranderde ons 'kantoor' in een grote rimpelloze 'vijver'.

Ik was zee opgegaan met Frans Jan van Pieren een zakenman die werkelijk bezeten is van het zeebaarsvissen maar helaas door lichamelijk ongemak en tijdgebrek slechts zelden aan vissen toekomt.

Maar nu was het na ruim twee jaar dan eindelijk weer zover en besloten we op ons gemak richting zee te tuffen.

Volgens mij was het bij zijn tweede worp al raak en kon hij de sportieve strijd aangaan met het na zich liet aanzien behoorlijke zeebaars die zijn (groen/roze)Culprit niet met rust kon laten.

Na een superdril kon ik zijn eerste zeebaars van de dag scheppen. Wat een genot om mensen in je eigen boot zo te zien genieten tijdens gevecht met neerlands meest gewaardeerde zeevis!

Na het gevecht moesten we even enkele minuten rust nemen die werden opgevuld met een bakkie en Limburgse super grote/zoete kersen.

"Heerlijk effe geen stress", mompelde deze sympathieke harde werker.


Prachige dril !

Ik kan me trouwens de laatste sessie van twee jaar geleden nog precies voor mijn geest halen waarin Frans Jan ook enkele prachtige zeebaarzen wist te verleiden waaronder een topper van 80+ met een gewicht van ruim 10 pond.

Ik heb van je genoten Frans Jan, je bent een kanjer!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK