Zicht op zeebaars 133

Zicht op zeebaars 133:

Zo nu en dan al een zeebaarsje

Door Joop Folkers
 
De watertemperatuur van de Waterweg is dankzij het fantastische voorjaarsweer opgelopen tot bijna 13 graden. Een verschil van bijna acht graden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 
 
Dankzij deze hoge watertemperatuur is vriend zeebaars al behoorlijk actief. Zo worden er vooral tijdens de nachtelijke uurtjes links en rechts al wat mooie baarzen gevangen. Ook rond de stekken nabij de Oosterscheldekering en de Stenen Glooiing druppelen al vangstmeldingen van de eerste zeebaarzen binnen. 
 

Een van de eerste baarzen uit 2014
 
Leuk natuurlijk, maar je kunt er direct bij aantekenen dat je naast een verschrikkelijke dosis geluk héél véél uren moet maken om je eerste stekel aan de schubben te komen.
 

'Selfie' met een mooie dikke baars.
 
Dat de zeebaarzen dit jaar dicht onder de kant richting noorden trekken blijkt bijvoorbeeld uit de vangsten van enkele warnetvissers rond Ter Heijde. Ook worden er vanaf de stranden hier en daar mooie dikke baarzen gevangen aan natuurlijk aas. 
 

Zo nu en dan een baars.
 
De 'verkenners' zijn dus gearriveerd. Indien het mooie voorjaar nog even aanhoudt, ben ik er van overtuigd dat de rest van de familie snel zal volgen!
 

De Waterweg, een toplocatie voor zeebaars.
 
Zoals ieder jaar zijn ook nu weer de eerste baarzen vanaf de kant, en niet vanuit de boot gevangen. Vraag me niet waarom, maar negen van de tien keer loopt de bootvisserij zo’n drie weken achter op de kantvisserij.
 

De pier van Hoek van Holland nu nog rustig.
 
Maargoed, een fijn idee dat er al weer iets te beleven is daar aan die zoute plas!
 

Het gaat weer druk worden, komende zomer.
 
Zoals het er nu uitziet komt er een stralend weekend met hoge temperaturen aan dus misschien een leuke uitdaging om je zeebaarsspullen te pakken en een paar uurtjes te gaan staan smijten. Het tij rond het Europoortgebied valt in ieder geval gunstig want het is rond 07.00 uur hoog water.
 
Mocht je gaan, succes!
 
Stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -