Zicht op Zeebaars 115

Zicht op zeebaars 115  

Op naar de laatste loodjes!!!  

Door Joop Folkers 
 
Het weerbericht zag er voor afgelopen zaterdag meer dan goed uit dus werd vrijdagmiddag unaniem besloten om de volgende ochtend vroeg richting zee te kanjeren! Een goede keuze, zo bleek zaterdag al snel. Wind stond er nauwelijks terwijl de zon rond het middaguur ook nog even acte de présence gaf!
 
Het hoge water viel omstreeks 09.00 uur dus wilden we vroeg op onze stek aanwezig zijn. Maar zoals altijd bleek ook nu weer eens dat er op dat gehele vreetgedrag van vriend zeebaars nauwelijks een pijl valt te trekken! Dankzij het vrijwel windstille weer waren we in staat om iedere meter van onze stek nauwkeurig uit te kammen. Iedere worp klopte precies en zo konden we de noorder blokkendam steentje voor steentje afvissen. Helaas liet het resultaat te wensen over!
 
UIteindelijk kregen we ze pakken...
 
Op het moment dat we richting de wandelpier voeren bleek dat een Scheveningse beroepsvisser weer eens warnetten had gezet rond de hotspot voor de kantvissers! Dit kereltje is al meerdere keren gepakt maar blijft keer op keer weer terugkomen op deze stek. Uiteraard zijn de instanties die hierover gaan ingelicht!
 
Belonig na het bikkelen.
 
Rond een uur of negen verschenen er zoals verwacht behoorlijk wat boten langs de wandelpier. Maar mede gezien het feit, dat we op de hoogte waren van wat zich eerder deze ochtend rond deze prachtstek had afgespeeld besloten we een andere plek op te zoeken. Het was keihard bikkelen om een aanbeet af te dwingen.

Mááárrr….de aanbeten die we kregen waren echt van de buitencategorie!!! Zonder enige schroom knalde onze gestekelde vrienden op ons kunstaas. Beste kunstaasje met stip bleek de gebonden jigkop in de kleuren lichtblauw/wit en groen/wit uiteraard voorzien van de good old Gator!
 
Eén van de vele dikke 'boemen'.
 
Rond een uur of één besloten we tevreden en vele dikke 'boemen' rijker de haven weer op te zoeken. Ondanks een vrij late beslissing (vrijdagmiddag!) konden we dus weer eens een fantastische visdag 'afkruizen' die eigenlijk helemaal niet in de planning voorkwam!! Ik bedoel maar, pak wat je pakken kan, gewoon nog effe genieten want het zijn (helaas) weer de bekende laatste loodjes!!!
 
Stekel ze,
Joop. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -