image description

Zicht op zeebaar 344

Het zit er bijna op!

De herfst draait momenteel al op volle toeren. Toch worden er her en der best nog wel mooie moddervette zeebaarzen gevangen.

Zelf mochten we niet klagen tijdens onze laatste boottrip van afgelopen week. We vingen zelfs nog een aantal mooie vissen in de Waterweg dus ook daar zijn ze nog niet allemaal weggetrokken! Verder leverde de Stenenglooiing een aantal vissen op.


Boem ha ha

In de havens is het werkelijk vergeven van de mini baarsjes van pakweg 25 a 30 cm. Brutaal als ze zijn deinzen ze er niet voor terug om een pilkertje van 50 gram aan te vallen! Gisteren ondanks de harde wind toch nog ff een korte sessie gevist vanaf de pier in Hoek van Holland.


Beren sterk

Toen ik aankwam was het afgaande water tij bijna helemaal verdwenen. Maar mede dankzij de felle noordoosten wind (in de rug) kon ik mijn GutsbaitUV shad een machtig eind weg aanbieden. Maar ondanks deze goede presentatie leek het echt uitgestorven.


Er worden momenteel mooie vissen gevangen!

Op mijn laatste stek moest ik mijn shad heel langzaam spinnend binnen vissen. Het tikken met de hengeltop is op dit soort momenten gewoon overbodig omdat het staartje van de shad al meer dan genoeg tumult maakt onder water! En ja hoor ineens uit het niets was daar toch weer die snoeiharde aanbeet direct gevolgd door een snelle run.

Dus toch!! Hoe lang de dril duurde weet ik niet meer maar ineens stond ik oog in oog met zo’n superdikke najaarsbaars die er alles aan deed om zich te bevrijden van de haak. Dat lukte hem op pakweg 2 meter uit de kant toen hij de jigkop al kopschuddend wist te lossen. Jammer want ik had graag een fotootje van deze beauty willen maken. Voldaan ben ik richting huis gegaan het was tenslotte al weer 20 november(!) oké ik heb dan wel  geen vis weten te landen maar was toch wel weer een spectaculaire dril rijker!

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK