Zeeviswedstrijd in het Europoortgebied

Persbericht S.V.V. De Slufter

Zeeviswedstrijd in het Europoortgebied 

S.V.V. De Slufter organiseert op zaterdag 31 januari 2015 een open zeeviswedstrijd op maatse vis. Er zal gevist kunnen worden op een groot aantal locaties in het Europoortgebied. De kaart met de stekken word pas bekend gemaakt op de dag zelf. Dit is het verrassingselement zodat je niet weet waar je gaat vissen.

Er zijn diverse prijzen te winnen. Er zijn ‘cash’ prijzen van de dag. Het totale inschrijfgeld wordt verdeeld over de beste 10 deelnemers in de volgende verdeling: 18 : 16 : 14 : 12 : 10 : 8 : 7 : 6 : 5 : 4

Ook valt er een kantprijs te winnen. Deze prijs zal worden verloot vóór de prijsuitreiking van de wedstrijd onder de aanwezige deelnemers (legitimatie is verplicht!). Na de wedstrijd wordt er ook een tombola verzorgd, waar zeker ook leuke prijzen te winnen zijn.

De duur van de wedstrijd is 6,5 uur (inclusief reistijd van en naar het clubhuis) De start is om 08.30 uur (vertrek van clubhuis). Het einde van de wedstrijd is om 15.00 uur (binnen het hek van het clubhuis). De prijsuitreiking is ongeveer om 17.00 uur. Alle aassoorten zijn toegestaan (dus ook witten).

Minimum maten van de ter weging aan te leveren maatse vissen zijn: platvis: 23 centimeter, wijting 27 centimeter, gul 35 centimeter, zeebaars 36 centimeter en alle overige zeevis 20 centimeter. De vis dient onbeschadigd en dus niet gestript ter meting te worden aangeleverd.

Tijdens deze Open zeeviswedstrijd zal gevist kunnen worden op meerdere visstekken in het Europoortgebied. Doel van de wedstrijd: het door de deelnemer vangen van zo hoog mogelijk gewicht aan maatse zeevis. Op de deelnemerskaart zal de visser zijn gevangen vis tijdens de wedstrijd dienen te laten controleren door zijn directe buurman.

Deze buurman zal naast een paraaf ook zijn kaartnummer op de te controleren kaart dienen te zetten. Zoals aangegeven dienen de wedstrijdkaarten vanaf 08.00 uur persoonlijk bij het clubhuis te worden afgehaald. De wedstrijd start om 08.30 uur, reistijd gaat dus van de vistijd af.

Uiterlijk 15.00 uur dient men binnen het hek van het clubhuis aanwezig te zijn om de gevangen maatse vis te laten controleren en wegen. De deelnemer met het hoogst gewicht aan maatse vis wint de wedstrijd. Uiteraard is het wedstrijdreglement en kaart van de te bevissen stekken beschikbaar.

Het inschrijfgeld bedraagt €15,00 per persoon en de voorinschrijving is verplicht. Het maximum aantal deelnemers is 75. (vol=vol) De uiterste inschrijfdatum is maandag 26 januari 2015.

De deelnemerskaarten dienen persoonlijk te worden afgehaald op de dag van de wedstrijd vanaf 08.00 uur bij het clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg in het Europoortgebied.

Inschrijving bij S.V.V. “De SLUFTER” bij voorkeur via de E-mail: wim.kruining@telfort.nl