Zeehengelsport present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Zeehengelsport present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Preview uit Zeehengelsport no. 4 - Als uitgever van diverse specialistische hengelsportmagazines, zoals Zeehengelsport, organiseert Publishing House & Facilities begin september a.s. het grootste outdoor hengelsportevenement van Europa.

Het Eiland van Maurik biedt volop ruimte voor alle hengelsportdisciplines, waaronder vanzelfsprekend ook de zeevisserij. En voor de lezers van ons magazine valt er dan ook heel wat te zien en te… beleven!


Stellendam (2009)

Ronduit uniek is dat dit hengelsportevenement volledig in de openlucht wordt georganiseerd. Daar is flink wat ruimte voor nodig, maar ook goed viswater en geschikte faciliteiten. Dat alles is gevonden op het Eiland van Maurik nabij Tiel. Overigens een bekend terrein voor de organisatie; Publishing House & Facilities en de redactie van het populaire roofvismagazine Dé Roofvis organiseerden hier al acht jaar op rij de razend populaire Fair for Lure & Fly.


Puur op de zeevisser gerichte evenement Zeehengelsport Totaal.

En eerder deed diezelfde organisatie natuurlijk ook al de nodige ervaringen op met bijna 10 edities van het puur op de zeevisser gerichte evenement Zeehengelsport Totaal, waarvan de laatste twee plaatsvonden in respectievelijk Colijnspaat (2008) en Stellendam (2009)


Het grootste outdoor hengelsportevenement van Europa.

Met al die kennis en ervaring onder één dak en de bekende specialistische magazines als Dé Roofvis, Witvis Totaal, Dé Karperwereld en natuurlijk ook Zeehengelsport in het pakket ligt de stap naar een totaalevenement voor de hand. Veel voorbereiding is er aan vooraf gegaan, maar inmiddels staat het evenement als een huis en is de datum vastgesteld op 7 en 8 september a.s.

Het unieke aan dit buitenevenement is dat er meer dan op welke (winterse) indoorbeurs dan ook, de nadruk wordt gelegd op beleving, demonstraties, voorlichting, proefvaren en natuurlijk het vissen zelf! Dit uitgerold over alle hengelsportdisciplines: karpervissen, roofvissen, witvissen en natuurlijk zeevissen.


Ook Zeehengelsport van de partij!

Uitstekende locatie
Het centraal gelegen Recreatiepark Eiland van Maurik is een absolute toplocatie voor een dergelijk belevingsevenement. Het (schier)eiland wordt omgeven door één van de topviswateren van Nederland en dat zal met de vele honderden meters zeer geschikte visoever en haventjes beslist bijdragen aan het succes.

De deelnemende importeurs, groothandels en detaillisten aan dit unieke evenement zijn dan ook laaiend enthousiast. Zij hebben nu alle ruimte om hun producten niet alleen op het droge te laten zien en mondeling toe te lichten, maar ook werkelijk te demonstreren op en aan het water. Om dit ambitieuze plan vorm te kunnen geven, is een eerste vereiste voldoende ruimte te kunnen bieden voor demonstraties direct aan de waterkant, met daarnaast aparte exposities waar de deelnemende partijen hun producten en diensten in de juiste omgeving kunnen presenteren.


Veel belangstelling voor het fileren.

De productdemonstraties en opstellingen in de vorm van pagodetenten en diverse bezoekerscentra worden verdeeld over 25.000 m2. Deze buitenruimte strekt zich uit direct vanaf de jachthaven, het royale recreatieterrein en dan doorlopend, na de botenhelling tot aan het openbare strand 300 meter verderop. Daarmee komt een oeverlijn van rond de 400 meter aan totaallengte beschikbaar! Het gehele terrein wordt afgezet en horeca- en toiletvoorzieningen geïnstalleerd. Nog nooit werd er zoveel hengelsport bij elkaar gebracht.

Zoute elementen!
De Hengelsport Outdoor Fair is een unieke gelegenheid om wat te proeven van alle sportvisserijdisciplines. En al zullen feederdemonstraties met aan een hair aangeboden pellets niet alle zilte zeebonken evenzeer aanspreken (al weet ik van heel veel zoute wedstrijdvissers dat zij in het zomerseizoen, wanneer de stranden worden overspoeld met badgasten, deelnemen aan viswedstrijden op het zoete. Dat houdt je scherp), heel veel zaken worden toch ook gedeeld.

Zo zal het feit dat je met volledig uitgeruste visboten daadwerkelijk het water op kunt om daar elektronica als sidescanners, visvinders en plotters in de praktijk te zien werken, beslist ook heel veel eigenaren van zeevisboten aanspreken. En treffen de liefhebbers van het vissen met kunstaas op met name zeebaars tussen het enorme aanbod aan kunstaas van allerhande fabricaat, uitvoering en afmeting, beslist ook lures van hun gading.

Maar in en rond het eigen paviljoen van Zeehengelsport zal ook de zeevisserij een eigen plekje krijgen. Zo zullen op zaterdag de mannen van visfileren.nl demonstraties verzorgen. Wie deze Katwijkers aan de gang ziet met hun fileermessen, kan daarvan heel veel leren. En Arie Kuyt en zijn collega Chris Klinkenberg geven graag antwoord op al uw vragen. Wie hen een tijdje op de vingers heeft gekeken, is vervolgens zonder twijfel een stuk beter in staat om een gevangen wijting om te toveren in twee bakklare filets, zonder kostbaar visvlees aan de graten te laten zitten.

Clinic zeebaarsvissen
Wie vanaf de kant kans wil maken op een beetje zeebaars, zal zich daartoe eerst de nodige stekkenkennis moeten eigen maken en de weg moeten leren kennen in het steeds groter aanbod aan kunstaas.

Marco Nieuwenhuize uit Goes organiseert reeds enkele jaren speciale workshops over het zeebaarsvissen. Waar en hoe vind je de beste stekken? Wanneer kies je voor natuurlijk aas en wanneer voor kunstaas? En welke montage gebruik je dan, of welk kunstaas?


Marco Nieuwenhuize uit Goes.

Marco kan bogen op een enorme praktijkervaring en stelde op basis van die ervaring clinics samen, waarin zowel de theorie als de praktijk uitgebreid aan de orde komen. Wij zijn dan ook wát blij dat Marco zich bereid heeft verklaard om vanuit het Zeeuwse naar de Donkere Binnenlanden te komen, om daar zowel op zaterdag als op zondag alle vragen over het vissen op zeebaars te behandelen.

Al zwemmen er op het zeer visrijke water rondom het Eiland van Maurik beslist de nodige prachtige roofvissen, zeebaars behoort daar niet toe. Maar wie uitgebreid met Marco heeft gesproken en zijn materialen heeft bekeken, maakt eenmaal aan de kust heel wat meer kans om succesvol op baars te vissen.

Zeehengelsport Magazine strandvisteam
Al meer dan 10 jaar behoort het door ons magazine ondersteunde strandvisteam tot de absolute top. Niet alleen in Nederland, waar diverse nationale titels werden behaald, maar ook in internationaal verband. Op WK’s werden diverse medailles gescoord, zowel met het team als individueel. En onlangs werd Kees Westdorp ook nog eens Nederlands Kampioen Bootvissen.


Het Eiland van Maurik biedt volop ruimte voor alle hengelsportdisciplines.

Van het oorspronkelijke, door wijlen Harm Nuis opgerichte team, maken oudgedienden Ed Kroes, Frank Dekker en Lies Wijnhorst nog immer deel uit, tegenwoordig aangevuld met de andere nationale zoute toppers Mike Lubbers, John Muis en Johan Rombouts.

De leden van dit team zullen in het weekend van de Fair in wisselende samenstelling acte de presence geven en o.a. demonstreren met welke onderlijnsystemen zij vissen. Vanzelfsprekend kunt u bij hen ook terecht met al uw vragen over een succesvolle aanpak van wedstrijden, het verzorgen van aas en materiaal etc.

Kom ook!
De komende Hengelsport Oudoor Fair wordt niet direct aan zee gehouden en mist daardoor de zilte lucht die Zeehengelsport Totaal in het verleden kenmerkte. Maar daar staat dan tegenover dat er op het Eiland van Maurik veel meer te zien, te beleven en te doen zal zijn, dan wij op die exclusief zoute beurs ooit konden presenteren.


Proefvaren geen enkel probleem.

En dat maakt het komende evenement beslist ook voor alle wat breder georiënteerde zeevissers uitermate interessant. Want nergens worden praktijk en theorie, zien en beleven, passief ondergaan en actief uitproberen zo gecombineerd als in het weekend van 7 en 8 september a.s. Wij kunnen u slechts aanraden: kom ook!


Praktijk en theorie!

Korting voor lezers
Voor alle informatie over de Hengelsport Outdoor Fair check je: www.hs-outdoorfair.nl , daarop tref je een actuele lijst met deelnemers, een compleet programma én dagelijks hengelsportnieuws, met veel karperinfo! ‘Like’ onze Facebook-pagina: Hengelsport Outdoor Fair 2013 en volg ons op Twitter: je maakt kans op geweldige prijzen!

Vanzelfsprekend vind je op de site ook alle informatie over het bereiken van deze locatie, de openingstijden, toegangsprijzen etc. Leuke afsluiter van deze preview is dat ik kan melden dat al onze lezers ieders vier kortingsbonnen t.w.v. € 2,50 ontvangen. Deze treft u namelijk bijgesloten bij deze editie van uw magazine! Ik kijk er naar uit in het weekend van 7 en 8 september a.s. veel van onze lezers persoonlijk de hand te mogen schudden op het Eiland van Maurik!

Nog meer in Maurik:
Buiten een uitgebreid programma voor alle hengelsportdisciplines biedt de Hengelsport Outdoor Fair je de unieke kans tweedehands materiaal te kopen en te verkopen. Heb je nog goede spullen waarmee je niet meer vist, neem die mee naar Maurik! HSV De Rietvoorn uit Doetinchem zorgt ervoor dat je van de beurs kunt genieten en ondertussen geld verdient aan de spullen die je van de hand wilt doen.

Dat slechts tegen 15% commissie! Op Maurik is er ook de mogelijkheid deel te nemen aan de tweedehands botenbeurs. Wil jij je polyester- of rubberboot graag verkopen, meld je dan aan bij: h.tekloeze@publishinghouse.nl en mocht je op zoek zijn naar een mooie gebruikte visschuit geef dan zeker je ogen goed de kost! Vergeet zeker niet om loten te kopen voor de dagelijkse tombola die Stichting PeuterFonds voor het goede doel organiseert, en maak kans op fantastische prijzen!

Peter Dohmen



Zeehengelsport nummer 4 komt eraan!
Binnenkort verschijnt de vierde Zeehengelsport van dit jaar. Daarin treft u buiten deze preview en de reeds aangekondigde kortingsbonnen, vanzelfsprekend enkele zeer lezenswaardige artikelen. Zo komt het niet alledaagse vliegervissen aan bod, vindt u een interessant artikel over gigantische buitenboordmotoren en wordt er een recept prijsgegeven dat zelfs een ‘goudvis’ goed doet smaken…



Over de actuele vangsten van Nederland en België leest u in Vangstbarometer waarin vaste reporters vertellen waar u moet wezen… Dat, én nog veel meer in Zeehengelsport, hét zilte hengelsportmagazine voor Nederland en België!  Voor een abonnement: www.hengelsporthuis.com