Zeebaars gearriveerd!

Eerste Zeebaarzen weer gevangen!

door Joop Folkers

Zoals ook nu weer blijkt laat moeder natuur zich door niets of niemand tegenhouden. Want ondanks het toch (te) koude voorjaar zijn de eerste zeebaarzen weer in ons kustwater gearriveerd.



In vergelijking met vorig jaar blijft de zeewatertemperatuur behoorlijk achter.Toen konden we in dezelfde periode bijna 13 graden noteren terwijl de zeewater temperatuur momenteel amper de 10 graden haalt .

Ik denk dat het “waterige” voorjaars zonnetje zondermeer verantwoordelijk is voor de terug keer van onze gestekelde vrienden. Sommige wetenschappers beweren namelijk dat de watertemperatuur niet eens de belangrijkste factor is voor de terugkeer van de zeebaars in ons kustgebied.Volgens hen reageren ze sterk op het aantal (zon-) lichturen!
 

 
Ook de soms heftige algenbloei kan de trek van zeebaars in bepaalde gebieden zondermeer stagneren.Maar goed de eerste vissen zijn weer gearriveerd dus kunnen de zeebaars spulletjes uit de kast worden gehaald.Top kleuren voor de seizoenstart zijn wit-parelmoer, rose en wijnrood.O ja, vergeet niet wat oppervlakte pluggen in je tas te doen,je weet tenslotte maar nooit.  Stekel ze!