Zeebaars Fiiishing

Kayak jagers 

Zeebaars Fiiishing

 
Het was tijdens een weekje vakantie begin juni 2014 in ons eigen oh zo mooie kikkerlandje dat er nog een heuse zeebaars sessie op het programma stond. 
 
Als stek werd er gekozen voor de Europoort omdat dit op het moment misschien wel de 'beste' stek van ons land is. Bij 'ons' in de provincie Zeeland is het nog wat taai qua vangsten en moet het op de meeste plekken nog op gang komen… 
 
Vandaar mijn keuze om afgelopen woensdag 4 juni de kajak op het dak van mijn bolide te slingeren en vervolgens bijna anderhalf uur later op de plaats van bestemming aan te komen. En dan te bedenken dat ik letterlijk op een steenworp afstand woon van de Oosterschelde...
 
De week ervoor was ik hier ook al geweest met een aantal maten en toen was er toch iets aparts aan de hand. Er lagen met een aantal kajaks op een rij bij een ondergelopen pier en de mannen waren werpend aan het vissen met diverse shads en pluggen.
 
Op een gegeven moment begint vriendje zeebaars te bijten, althans voornamelijk bij diegene die er een shad aan hebben hangen van het merk Fiiish. Dit ging zo een tijdje door totdat ik van mijn maat Bram Hullekes ook zo een shad kreeg….
 

Fiiish shad.
 
Prompt begon ik te vangen. Het shadje maakte die dag toch echt het verschil! Toch wel apart want als je dat stukje kunstaas ziet zwemmen is er weinig bijzonders aan te zien. Het zit 'm in de details.
 
Ze zijn te verkrijgen in diverse kleurstellingen en loodkop gewichten.
 

Loodkop in combinatie met weedless haak.
 
De creatie is weedless uitgevoerd. Daardoor pak je en minder vuil op maar wat nog belangrijker is je kunt hem ook echt zeer dicht over de bodem en langs stenen vissen.
 
Het shadje is door zijn ontwerp erg vergevensgezind qua vastzitten en zeker vanuit de kajak verspil je er nauwelijks wat zeker een plus punt is aangezien ze vrij kostbaar zijn….
 
Ik ging dus deze woensdag voor een zeer vroege ochtendsessie opnieuw op pad nadat ik de avond eerder van Frank van Vliet wat van deze shads heb gekregen om ze eens wat uitgebreider te gaan testen.
 

Meer zon zat er niet in deze dag….
 
Het weer was niet veel soeps deze dag. Nadat ik nog een kleine glimp van een mager zonnetje opving tijdens het te water laten van mijn kajak, begon het daarna al vrij snel te regenen.
 
Om voorlopig niet meer te stoppen. Voor de zeebaars maakte het weinig uit, want die had er wel zin in het eerste anderhalve uur. Werpend met diverse kleuren van deze wonderlijke shads wist ik meerdere zeebaarzen te verleiden tot een aanbeet.
 

Deze zeebaars zag de Fiiish shad wel zitten.
 
Het waren dan wel niet de grootste vissen maar ze geven toch leuk sport aan licht materiaal. Wel opvallend is het weinige aantal lossers of gemiste aanbeten. Op deze Fiiish shads is vrijwel elke aanbeet raak en dat is met andere soft baits toch lang niet altijd zo.
 
Nou heb ik er slechts tweemaal mee gevist en kan slechts een voorzichtig oordeel geven natuurlijk. Maar de geluiden die ik hoor van diverse zeebaarsgoeroe’s zijn absoluut positief!! Terug naar mijn vis sessie…..
 

Ook het UV kleurtje was gewild.
 
Die verliep lekker totdat het moment daar was dat de werkzaamheden aan de dijk achter me werden hervat.. Het zal rond de klok van 07.30 uur zijn geweest toen ze begonnen met heien op slechts tweehonderd meter afstand van waar ik aan het vissen was.
 
Nou, je snapt wel dat een beetje zeebaars gelijk pleitte was natuurlijk…wat een kabaal zeg..pffft  Zodoende werd het een vrij korte sessie… maar ja je kan niet alles van te voren weten.
 
Het fraai uitgevoerde stukje rubber van Fiiish krijgt vanaf nu een vast plekje tussen mijn zeebaarsspulletjes.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -