Zaterdag 7 maart: zeeforelvissen in het Lauwersmeer

Persbericht Hengelsportfederatie Groningen Drenthe 

Zaterdag 7 maart: zeeforelvissen in het Lauwersmeer

De ontvangst met koffie en thee is vanaf 09:30 uur, het programma start om 10:00 uur en duurt tot 10:30 uur. Aansluitend vissen in het Lauwersmeer.
Locatie: Landal Esonstad (Brasserie De Waegh) Skanserwei 28, 9133 DT Anjum.


De eerste 25 aanmeldingen ontvangen een goodybag. Korte presentatie over het zeeforelproject en tips waar en hoe te vissen. Elke deelnemer ontvangt een kaartje met daarop de beste visstekken waar je mag vissen. Ook waar je mag bellyboten en waden.

Aanmelden
Voor 4 maart aanmelden via zeeforel@vissen.nl.

Prijzen te winnen
De drie mooiste  opgestuurde foto’s van deze dag worden beloond. De eerste prijs is een weekend of midweek van Landal  Esonstad. Tweede en derde prijs, een dag met visgids Rene van den Brug op het Lauwersmeer. Nadere informatie tijdens de presentatie op 7 maart.

Overnachten op Landal Esonstad
Voor diegenen die van ver komen is er de mogelijkheid tegen een aantrekkelijke prijs een woning te huren op Landal Esonstad. Je kan dan met een aantal vismaten of met je gezin een heerlijk weekend aan het Lauwersmeer doorbrengen.  



Wil je het hele weekend de zeeforel volgen in het Lauwersmeer? Dat kan al vanaf € 16,00 p.p.p.n. Voor dit  bedrag kan je zelfs vanuit je woning  een hengeltje uitwerpen. (obv volledige bezetting,  6-persoons  terpwoning  type 6D3 met eigen steiger). Speciaal voor gasten die tijdens dit unieke visweekend op Landal  Esonstad verblijven is het ‘Zeeforel arrangement’ samengesteld.

Het arrangement  bestaat uit: 1x ontbijt  in uw woning; 1x driegangen diner (voor-, hoofd- en nagerecht) inclusief een kopje koffie.
Prijs: € 28  p.p. (min. 2 personen en excl. woninghuur). Kijk voor meer informatie over het park en de vele accommodaties op www.landal.nl/esonstad. Het horeca Zeeforel arrangement kan je bij aankomst op het park reserveren.

Project zeeforel
De uitzet van de eerste 1.000 zeeforellen is het startschot voor een herstelproject van deze iconische trekvis. De initiatiefnemers hebben hierbij de ambitie om ecologische herstelmaatregelen en regionale  economische ontwikkeling  met elkaar te verbinden.

De coalitie wil de komende jaren gaan groeien door het aansluiten van recreatie: ondernemers langs de gehele trekroute van de vis en het Lauwersmeer.
Hiermee wordt de gewenste duurzame verbinding gemaakt tussen ecologische en economische belangen in het gebied. De coalitie heeft een meerjarig programma gemaakt en dat voor meefinanciering
door het Waddenfonds begin februari ingediend.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -