Zalmvissen in Ierland

Persbericht Visreis.nl 

Zalmvissen in Ierland  

Het afgelopen jaar heeft een aantal groepen vissers me gevraagd of ze ergens in Ierland konden gaan zalm vissen. ‘Ja natuurlijk’ zei ik altijd en wees hen op de verschillende mogelijkheden die we in het zuiden in Sneem en in de Donegal regio presenteren op onze website. Maar de informatie over het vissen op zalm in de Donegal regio was een beetje verstopt en niet zo goed te vinden op onze website.

Dat heeft ons er toe gebracht om deze locatie nu als aparte webpagina op te nemen in ons portfolio zodat het veel meer en betere informatie oplevert voor potentiële geïnteresseerden. We hebben in de afgelopen jaren namelijk meermaals groepen naar deze mooie en visrijke locatie mogen sturen die allemaal een goede visreis hebben gehad.

Natuurlijk hebben we de locatie ook zelf bezocht en zalm mogen vangen. We weten dus waar we het over hebben.


 
Het Lareen Estate ligt aan Lake Melvin en is verbonden met de zee door de zeven kilometer lange rivier de Drowes.

De rivier kent maar liefst 70 pools en heeft voor iedere visser wat te bieden. Of het nu met de vlieg, kunstaas, worm of garnaal is, hier kan het allemaal.



Het seizoen loopt van 1 januari tm 30 september en de Drowes levert bijna ieder jaar wel de eerste zalm van het seizoen in Ierland en behoort tot de top drie zalmrivieren van Ierland.

Er zijn 11 vakantiewoningen voor twee tot en met acht personen te huur die volledig zijn ingericht met centrale verwarming, open haard, complete keuken met vaatwasser en dat allemaal op korte loopafstand van de Drowes zelf.



Je vist dus praktisch in je achtertuin.

Heb je zin om een dag op Lake Melvin te vissen dan staan er traditionele Ierse visboten ter beschikking met vijf PK motoren. Dit meer is het enige meer in Ierland waar vier verschillende soorten forel voorkomen te weten: Brown Trout, Gilaroo, Sonaghan en Ferox.



De eigenaar Shawn is een uiterste behulpzame en capabele visser die er alles aan zal doen om er een geslaagde visreis van te maken. Er is een kleine maar zeer gespecialiseerde visshop op de locatie zelf en ook is het mogelijk om een gids te huren voor de eerste dag. Dat is zeker een aanrader om de fijne kneepjes van het vak en de rivier te leren kennen.


 
Naast de goede visserij is het ook een betaalbare rivier om te vissen. Je betaalt hier geen honderden euro’s per dag maar afhankelijk van het seizoen tot 50 euro per persoon per dag. En dat zijn acceptabele tarieven voor een van de beste zalmrivieren van Ierland in een werkelijk schitterende omgeving. Kijk op de website voor meer informatie.
 
Visreis.nl
info@visreis.nl
0628-308345

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -