image description

Zachte krab periode komt er weer aan

Zicht op zeebaars 283.

Zachte krab periode komt er weer aan

Zeebaars is en blijft nu eenmaal een vis met vele gezichten! Gedurende de maanden augustus en september zijn onze gestekelde vrienden weer geheel in de ban van hun favoriete hapje “de zachte krab”!!

Patrick met een mooie zeebaars


Mooie zeebaars voorMike aan de oppervlakte plug!

Op een één of andere manier heeft dit verschalende wezentje zoveel inpakt op de smaakpapillen van vriend zeebaars dat ons kunstaas maar met betrekkelijk weinig enthousiasme wordt bekeken. Niets nieuws maar soms wel vervelend!


Ger met een topvis aan de X Rap

Aangespoelde warnetboei!

Uiteraard is en blijft de kans om zo’n supermooie zeebaars te vangen altijd weer aanwezig. Dus blijf niet thuis en neem de moeite om je favoriete stek te bestoken met alle soorten kunstaas. Wat me wel altijd opvalt in deze periode is dat je ze bij vlagen soms goed kunt verleiden met (vooral grove!) oppervlakte pluggen.


Joffery met zijn eerste zeebaars ooit....trots

Beste tij in het Europoortgebied loopt van pakweg 2 uur voor tot 2 uur na het hoge water. Rond deze periode heb je weinig tot geen last van de getijdestroom waardoor je de plug op een relaxte manier binnen kunt vissen.
Oeps

Er zijn avonden bij dat je veel volgers hebt maar er maar weinig vissen echt voor de “plugbuit” gaan! Ze spelen dan als het ware met je kunstaas door het te volgen en af en toe eens weg te “koppen” waardoor de plug als het ware wordt gelanceerd en uit het water wordt getild. Een sensationeel en vooral spannend moment. Kortom gewoon je uurtjes maken!

Op zaterdag 5 augustus start ik weer met mijn zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland. Wil ook jij alle ins en outs van deze spannende visserij binnen 4 uur onder de knie krijgen, geef je dan op voor zo’n gezellige leerzame workshop. Kijk voor meer info op www.zeebaarsworkshops.net of stuur ff een mailtje naar joopvis@caiway.nl uiteraard kun je ook even bellen naar 0031-6 2001 6129.

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kantsnoek 135
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 89
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 343
Willem Moorman -