Yamaha Motor Europe neemt Finse Buster Boats over

Persbericht Yamaha Motor Nederland 

Yamaha Motor Europe neemt Finse Buster Boats over 

Yamaha Motor Europe N.V. heeft definitief overeenstemming bereikt over de overname van Buster Boats. Buster Boats is Europa’s grootste producent van aluminium boten en is bovendien marktleider voor pleziervaartuigen in Scandinavië en omringende gebieden. 

Woensdag 11 november jongstleden tekende Yamaha Motor Europe N.V. een overeenkomst met de huidige eigenaren van Buster Boats, Fiskars Corporation en Sophia Invest Ltd. Het betreft de overname van het volledige aandelenpakket van Buster Boats. Naar verwachting zal de transactie begin 2016 zijn afgerond.



Onder de naam Buster brengt de onderneming een serie aluminium multi-purpose boten op de markt die met name gewild zijn in Finland, Zweden en Noorwegen. De Oostzee-regio geldt als belangrijkste markt voor aluminium boten in Europa.

De heer K. Kuwata, president van Yamaha Motor Europe N.V. over de recente ontwikkelingen: “Buster Boats en Yamaha zijn al gedurende vele jaren zeer succesvol in alle Scandinavische landen. De overname van Buster Boats biedt derhalve een uitgelezen mogelijkheid onze wederzijdse activiteiten in deze en andere landen de komende jaren uit te breiden”.



De heer J. Lehtola, president van Buster Boats: “Mede door de goede omzetontwikkeling gedurende de afgelopen jaren zijn wij, dankzij de uitgebreide marktkennis en wereldwijde nummer 1 positie van Yamaha, in staat ons marktaandeel de komende jaren naar een nog hoger niveau te brengen”.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -