X2 Taipan opblaasboten

Raven Fishing en Outdoor presenteert de X2 Taipan opblaasboten

De opblaasboot kan worden opgeblazen met de dubbelwerkende voetpomp die erbij zit, of een grote dubbelwerkende pomp of elektrisch.

Veel van deze boten hebben bij het  opblazen een probleem dat  het gedeelte wat in het ventiel wordt gedrukt er konstant uitvliegt. Nu, bij deze Taipanboten hebben ze daar wat op gevonden. Aan het aansluitstuk is een speciale blokkering gemaakt, die je in het huis van het ventiel draait. Hiermee voorkom je dat de slang er uit vliegt.

Het materiaal is stevig en bestaat uit drie lagen. Bij een eventuele beschadiging is het eenvoudig te repapreren en heb je niet, dat wanneer je een scheurtje repareert, het daarnaast verder scheurt.

De afmeting van de boot is prima voor snel (afhankelijk van de PK’s) en langzaam varen. Komt snel in planee en “zit” goed op het water. Met een Mercury 6PK tweetakt aan vliegt de boot ( met 1 persoon) met een snelheid van 25 km/uur over het water. Dus oppassen ivm een vaarbewijs.

Een speciale knop op de roeidol gedraaid, voorkomt, dat je je riem verliest

In de boot kun je gemakkelijk de verschillende floorboards monteren,. Ze zijn genummerd en passen perfekt in elkaar. De zijprofielen die de delen bij elkaar houden monteer je als de boot half opgeblazen is. Voorin heb je een houten gedeelte met een gat voor het opblazen van de kiel. Daarnaast delen van anti-slip aluminium met zijprofielen. Duidelijk zijn ook de ventielen te zien. Speciale ventielen afgeschermd met een kapje.

Rondom de boot zitten gevlochten grijplijnen. Waarom gevlochten? Dan snijden ze niet in je handen, als je aan boord wilt kruipen. Slim. Een dubbele stootrand zorgt er voor dat je de boot onnodig kunt beschadigen. Deze stootrand loopt van voor naar achter en aan beide zijden.


 
De kleinste boot heeft houten floorboards terwijl de andere boten aluminium hebben.
Verder is elke boot uitgerust met: zitbank, trekbeugel, twee sleep “D”-ringen aan de zijkant.
Reparatieset, voetpomp, stevige draagtas
 
Er zijn drie verschillende afmetigen:
 
2.30 mtr.   kost  699,-
2.90 mtr. . kost  899,-
3.20 mtr. . kost  999,-

Opties: Dubbel werkende handpomp, elektrische pomp die werkt op 12Volt als ook op 230 V.


Meer info:
www.raven.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -