image description

Zicht op zeebaars: Leuke zeebaars vangsten rond Maassluis.

Zoals vrijwel ieder jaar worden de eerste leuke zeebaarsvangsten gemeld rond Maassluis. Het gaat over het algemeen om kleinere baarzen maar de sport is er niet minder om. Zelf heb ik een korte sessie vanaf de pier in Hoek van Holland vervist.

Zowel de wind als het tij waren verre van ideaal maar ja het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Mijn eerste NUL is dan ook al weer een feit. Lichtpuntje is dat de zeewatertemperatuur is opgelopen tot een krappe 12 graden. Maar liefst 6 graden hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. Ook tijdens strandwedstrijd worden al behoorlijk was zeebaarzen gevangen. Kortom langzaam maar zeker komt er schot in de zaak.


Links en rechts wordt er een zeebaarsje gevangen. Rene de Boer ving deze beauty vrijdag tijdens zijn eerste worp van het seizoen!

De vangsten rond de zuid Ierse en Engelse kust zijn meer dan goed in vergelijking met vorig jaar. Volgens insiders heeft dat mede te maken met de enorme scholen aasvis. Warnetvissers rond de Westlandse kust klagen steen en been. Niet omdat ze nauwelijks zeebaars vangen maar omdat ook de normaliter goede tongvangsten in deze tijd van het jaar heeelll ver achter blijven met andere jaren. Volgens insiders is dit zonder twijfel te wijten aan de enorme windmolen parken die hier voor de kust zijn "neer gepleurd" het is een groot drama als je deze enorme hoeveelheden vogel verslindende machines ziet staan tijdens heldere dagen.

Van de Westlandse kust tot aan Den Helder staat het vol en Jette maar smijten met zijn miljarden. Gelukkig zijn enkele grote energie leveranciers er nu ineens achter gekomen dat de windmolens toch niet rendabel zijn en hebben zij zich terug getrokken uit de ontwikkeling van deze dodelijke parken. Maar goed als de wind volgende week richting noord-west draait verwacht ik de eerste baarzen vanaf de pier.

Aan de temperatuur van de Waterweg ligt het niet want die ligt rond het lage water op zo'n 13 graden. Op zaterdag 18 mei start ik weer met mijn drukbezochte zeebaarsworkshops. Die dag zit ik al helemaal vol maar op zaterdag 25 mei heb ik nog enkele plaatsen vrij. Wil ook jij kennis maken met de brute kracht van vriend zeebaars geef je dan op voor zo'n leerzame workshop. Wij leren je dan binnen 4 uur alle ins en outs van deze spannende visserij.

Mocht je zelf niet beschikken over het juiste materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor. Ook het kunstaas is gratis te gebruiken tijdens de cursus. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.nl  je kunt eenvoudig boeken via je mobiel. 

Stekel ze 

The Base Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK