World Carp Classic van start!

De World Carp Classic 2009 is van start gegaan

Net als vorig jaar is het hele circus van de World Carp Classic neergestreken op het fantastische Lac de Madine. Vorig jaar, tijdens de 10e verjaardag, werden alle records gebroken en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor de 11e editie!


Het magische Lac de Madine

Dit jaar zijn er opnieuw meer landen vertegenwoordigd. Teams komen ondermeer uit Amerika, Turkije, Griekenland, Portugal en dit jaar voor het eerst zelfs uit Japan. Uiteraard komt er ook steeds meer pers richting Frankrijk om verslag te doen, dvd´s op te nemen, artikelen te schrijven enzovoort. Men kan met recht spreken van een groots evenement.


JRC ook dit jaar weer hoofd/titelsponsor.

Eén van de hoogtepunten tijdens de World Carp Classic is de openingsceremonie en de aansluitende stekloting.


De openingsceremonie.

Alle deelnemers beklimmen vol trots het podium om een filmrolletje te trekken waar uiteindelijk het steknummer uit komt. Het moment van de waarheid!

Het Amerikaanse team dat vorig jaar ongelukkig was met de trekking deed het dit jaar beter. Een uitstekende stek waar de heren erg blij mee waren. Dat belooft wat.

Na de loting werd er nog lang gesproken over de getrokken stekken, goed of niet, kans of geen kans. Uiteindelijk werden de strategiëen bepaald en zijn de heren maandag vol goede moed van start gegaan. Helaas kan ik nog geen foto´s laten zien van de gevangen vis, want deze zijn er wel degelijk. Tot 19 kilogram, niet slecht voor de eerste nacht.

Wordt vervolgd!

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Pielen In Zwolle!
Willem Moorman -
image description
Als de vogeltjes fluiten, willen wij naar buiten.
Willem Moorman -